Alicia Vikander säger att Tomb Raider hamnat i limbo

Alicia Vikander säger att Tomb Raider "hamnat i limbo"

Uppdaterad kl. 16:07 | Publicerad 20 juli 2022 kl. 16:07

Arbetet med nya Tomb Raider står stilla

Det har sedan 2018 varit en hel drös med hinder som gjort att Tomb Raider inte har fått någon uppföljare. Nu uttalar sig Alicia Vikander om den haltande produktionen.

Det var 2018 som vi fick se den första Tomb Raider med svenska Alicia Vikander som Lara Croft, en roll hon har tagit över från Angelina Jolie som spelade Croft i två filmer. Vikanders version hade en budget på 90 miljoner dollar och genererade en vinst på 274,7 miljoner dollar, men trotts det tog det har det varit problem med att få till den planerade uppföljaren.

Misha Green är redo att ta över rollerna som regissör och manusförfattar, men på vägen till att verklighet har projektet stött på många hinder, bland annat coronapandemin. Nu har också Amazon köpt upp bolaget som äger Tomb Rider-rättigheterna, nämligen MGM. Något som kostade Amazon 8,5 miljarder dollar.

Affären mellan Amazon och MGM gjorde att Tomb Raider-filmen lades på is i sorts limbo, berättar Alicia Vikander för EW

Alicia Vikander säger följande:

- Med Amazons uppköp av MGM, har jag ingen aning. Nu är det lite som politik. Jag och Misha har varit redo, så det ligger i någon annans händer, ärligt talat. Jag hoppas att vi får göra en till film. På grund av pandemin, vi hade planer på att göra den här filmen, och nu har det gått ett och ett halvt år. Men Misha Green är ombord och hon skriver ett utkast nu. Det är ganska fantastiskt, vi är liksom i samma ålder. Jag tänkte, "Åh, nu är jag på Zoom med en extremt begåvad kvinna, som jag tycker har gjort fantastiskt arbete". Det skulle vara fantastiskt om vi fick göra den här riktigt stora filmen tillsammans, "kick some ass" både framför och bakom kameran.

I skrivande stund vet vi inte om vi kommer få se en till Tomb Raider med Alicia Vikander som Lara Croft.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL