Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Johnny Depp berättar hur han "torterade" Leonardo DiCaprio

Johnny Depp berättar hur han "torterade" Leonardo DiCaprio

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juli 2022

"Jag vet inte varför"

Under 90-talet arbetade Johnny Depp och Leonardo DiCaprio tillsammans i Lasse Hallströms klassiker "What's Eating Gilbert Grape". Nu berättar stjärnan att han "torterade" sin yngre motspelare under inspelningen.

När Lasse Hallstöms kritikerhyllade drama What's Eating Gilbert Grape lanserades 1993, var Johnny Depp inne I en "mörk period". Det menar i vart fall skådespelaren själv, som nyligen har upplevt en sorts popularitetsåterkomst efter den publika, flitigt omskrivna rättegången mot exhustrun Amber Heard.

Gilbert Grape spelade han som 23-åring filmens titelperson, ett coming-of-age-drama om en ung man som försöker finna sig själv i en amerikansk småstad. Känslan av ansvarstagande blir emellanåt övermäktigt med sin kraftigt överviktiga mamma och sin lillebror med kognitiv funktionsvarians, spelad av en 19-årig Leonardo DiCaprio

"Det mesta var riktigt miserabelt"

Johnny Depp plågade Leonardo DiCaprio i sin mörka period
What's Eating Johnny Depp? Foto: Paramount Pictures.

Trots Johnny Depps och Leonardo DiCaprios fantastiska kemi berättar Depp i en intervju med Leonard Maltin att han behandlade sin yngre motspelare hårt under inspelningen. När han fick frågan om han och Leo betedde sig väl under inspelningen sa han att "Leo kanske gjorde det… men inte jag" och fortsatte sedan att förklara:

– Det var en jobbig tid för mig, den filmen, av någon anledning. Jag vet inte varför. […] Det var en fantastisk tid på många sett, men det var mest riktigt miserabelt. Behövde jag bete mig så för filmen, eller klev jag in i den stämningen vid just den tiden?

– Jag skulle säga att den absoluta sanningen är att jag respekterar Leo en hel del. Han arbetade riktigt hårt på den där filmen och spenderade en hel tid med att göra research. Han kom till set och han var redo för hårt arbete och kunde leverera… Men jag torterade honom. Jag gjorde verkligen det. Jag gjorde faktiskt det, säger Johnny Depp.

Bröt upp med Winona Ryder

Det verkar som att Johnny Depp hackade en hel del på Leonardo mycket för hans ålder:

– Han pratade alltid om dessa TV-spel, du vet? Jag sa att det var en ganska mörk period… "Nej, jag kommer inte att låta dig blossa på mina cigaretter medan du gömmer dig från din mamma igen, Leo".

Den mörka tiden Johnny Depp refererar till var under hans breakup med sin dåvarande fästmö Winona Ryder

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL