Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Film om norska kungahuset på gång

Film om norska kungahuset på gång

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 november 2021

Av regissören bakom "Lejonkvinnan"

Filmskaparen Vibeke Idsøe ska göra ny film om norska kungahuset med fokus på Kung Harald och Drottning Sonja. Den tilldelas tolv miljoner kronor i budget av Norska Filminstitutet.

MER LÄSNING:

2016 såg vi det spännande biografiska dramat Kungens val. Nu backar NFI (Norska Filminstituet) regissören och manusförfattaren Vibeke Idsøe till att göra ny film om norska kungahuset. Filmen ska handla om hur dåvarande kronprins Harald och prinsessan Sonja kämpade för sin kärlek och giftermålet som tog nio år att få till.

De tilldelar produktionen tolv miljoner kronor i budget, rapporterar VG. Filmen kommer att göras i samarbete med produktionsbolaget Paradox.

– Det är en otrolig kärlekshistoria som kommer att beröra både de som minns historien från sin ungdom, och de får höra om den för första gången, säger NFI-chefen Kjersti Mo i ett pressmeddelande.

Vibeke Idsøe gjorde senast Lejonkvinnan med Rolf Lassgård i huvudrollen. Vilka som kommer att spela i hennes nästa film är ännu inte känt.

I jul kommer vi att få se en svensk produktion på liknande tema, "En kunglig affär", som handlar om Gustaf V:s skandalomsusade kärleksaffär med källarmästaren Kurt Haijiby. I den ser vi Sverrir Gudnason och Staffan Göthe

NÄSTA ARTIKEL