Kamp på tinget – Tova Andersson får lämna Farmen

Kamp på tinget – Tova Andersson får lämna Farmen

Moa  Andersson
Uppdaterad 20 februari 2023 kl. 11:02 | Publicerad 19 februari 2023 kl. 08:02

Tova om sin resa på Farmen: "Jag är glad"

Anna kommer för andrekämpeval där det senare i tinget görs upp i den teoretiska kunskapsgrenen "husförhör". Tillslut tvingas Tova lämna gården.

I dag är det dags för förstakämpe Christoffer Hammarlöf att välja andrekämpe till dagens kamp på tinget. Han kan välja mellan Tova Andersson, Eddie Gecer och Sebastian Västerlund.

– Det är andrakämpeval i dag, det blir spännande för folk är jätteoroliga vem jag ska välja. Man hör det av folk hit och dit och alla är så nervösa. Jag säger att vi får se vem jag väljer, folk får stress, säger Christoffer.

Christoffer Hammarlöf i Farmen 2023
Christoffer Hammarlöf. Foto: TV4 / C More.

"Jag bara skrattar åt Eddie"

Egentligen vill inte Christoffer välja någon av de tre möjliga, han tycker det känns väldigt tråkigt. Han har tidigare sagt att om han går upp i tinget så vill han välja styrka eller teknik, men i det här fallet råkar han ut för kunskap, vem han än väljer.

– Jag märker på alla överlag är nervösa. Eddie är nervös, han kommer hela tiden och försöker psyka mig; “bara så du vet, väljer du mig, jag kommer använda alla mina amuletter, jag kommer plugga”. Jag bara skrattar åt Eddie, han är så rolig, berättar Christoffer.

Sebastian däremot, han kör på en annan psykningsteknik. Han säger istället att Christoffer gärna får välja honom om han vill åka hem.

Tova Andersson och Christoffer Hammarlöf i Farmen 2023
Kamp på tinget. Foto: TV4 / C More.

"Det är hotbilden jag får tänka på"

– Först kan jag säga så här, jag har tänkt att första tinget jag går upp i vill jag ha en kamp med styrka eller teknik och jag har insett att vem jag än väljer här så kommer det vara kunskap, säger han.

Personen i fråga som han valt till andrekämpe är en snäll, empatisk och rolig person som tillför mycket till gruppen. Med tiden kommer även denna person bli ett större hot för Christoffer, och därav valt denna person att gå upp i tinget med.

– Det är hotbilden jag får tänka på med tanke på att det är ett spel, jag måste få bort den här personen så fort som möjligt. Det är mycket blandade tankar och känslor för personen i fråga kanske ska tänka över sin plats på Farmen, förklarar Christoffer.

Man skulle kunna tro att det är Sebastian han har valt, men Christoffer förklarar att det är hans tur att åka hem nästa vecka och han valt Tova till andrekämpe.

– Jag är nervös, det är klart att det är surt, men jag förstår honom. Det fanns inte så många att välja. Någon måste ju väljas så det blev jag, säger Tova.

Farmen 2023
Foto: TV4 / C More.

Tova tvingas lämna Farmen

I dagens kamp på tinget tävlar Tova och Christoffer i den teoretiska kunskapsgrenen "husförhör".

– Jag är nervös men samtidigt tror jag inte att Christoffer kan så mycket. Han har sagt att han inte kan så mycket, men han kan ju ljuga för mig också, säger Tova. 

Tova har, till skillnad från Christoffer, inte koll på någon av frågorna som ställs i husförhöret och tvingas därför att lämna Farmen 2023.

Tack Tova för din medverkan i "Farmen" 2023. Programmet ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL