Jan-Christer Nilsson lämnar Farmen – detta hände

Jan-Christer Nilsson lämnar Farmen – detta hände

  • C More
Moa  Andersson
15 februari 2023 kl. 07:02

JC lämnar Farmen: "Tufft enda in i hjärtat"

Vemodet ligger tungt över farmen då deltagarna får ett sorgligt besked. Efter många veckor tillsammans är gruppen mer som en familj och att JC ska lämna gården är en tung nyhet att ta emot.

I dag väcks deltagarna på Farmen med sorgliga besked. Jan-Christer "JC" Nilsson behöver lämna gården på grund av hälsoskäl. 

– Kroppen orkar inte mer och det känns lite vemodigt för det är ett så jäkla fint gäng. Det är tufft, men hjärnan sa "nej bryt" och då fick jag bryta, säger han.

JC i Farmen 2023
Jan-Christer "JC" Nilsson. Foto: TV4 / C More.

"Det började regna för att JC skulle åka"

Många av farmarna tycker att det är en tragedi att JC ska lämna Farmen och efter många veckor tillsammans är gruppen mer som en familj. Det är en tung nyhet att ta emot att han ska bege sig hem. 

– Vi vaknade upp och solen sken, sedan började det regna och det var ju för att JC skulle åka hem. Vi har sett att han varit sliten en längre tid och hälsan går alltid först och det gick så snabbt, helt plötsligt skulle JC åka hem, det fick vi reda på i sängen typ. Det var en tråkig morgon på det sättet, berättar Eddie Gecer.

JC säger att han hoppas att Viktor Bergström vinner eftersom att han inte är så gammal, endast 28 år, och att han behöver komma igång med sitt liv

– Det hade varit trevligt om han tar hem det, säger han.

JC i Farmen 2023
Foto: TV4 / C More.

"Tufft enda in i hjärtat"

Jan-Christer förklarar att det har varit fantastiskt men att det är tufft och att han inte klarar av mer. Frukosten är tung för JC när han säger "hej och farväl till pågarna och tösen" och berättar att det är tufft enda in i hjärtat. Han tycker att alla farmare är fina människor.

– Det har varit jättekul att följa våra skratt, det har blivit lättare här med JC, kan jag säga, berättar Eddie. 

När Jan-Christer kommer hem ska han först krama sin fru, sedan ta en dusch och sedan krama om sin fru igen. Sist ta ett knäckebröd. Sedan kommer allt vara bra berättar han.

Christoffer Hammarlöf i Farmen 2023
Christoffer Hammarlöf. Foto: TV4 / C More.

"Fin gubbe med ett fint hjärta"

Christoffer säger att det var jobbigt att säga hej då till JC. Han blev själv väldigt ledsen eftersom han såg hur ledsen JC blev.

– Jag tycker han är jävligt härlig. Han skämtar mycket, har en bra jargong. Han är rolig och trevlig. Jag tycker han är en jävla go gubbe rent ut sagt, det är en förlust för Farmen, säger Christoffer.

Även Viktor har en tung morgon, han förklarar att den egentligen bara var sorglig och att det var jobbigare än vad man skulle kunnat tro. 

– Det är en fin gubbe med ett mycket bra och fint hjärta, förklarar Viktor. 

Eddie och JC i Farmen 2023
"JC" och Eddie. Foto: TV4 / C More.

Vi tackar Jan-Christer Nilsson för sin medverkan i "Farmen" 2023. Programmet ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL