Farmen 2023: Det kan bli dött lopp

Farmen 2023: "Det kan bli dött lopp"

Moa  Andersson
05 februari 2023 kl. 08:02

Farmenspelen – Wincent rör om i grytan

På dagens schema är det dags för Farmenspel och Wincent kommer dela ut amuletter. Detta kan vara avgörande för farmarnas framtid på gården och skillnaden mellan att vinna eller försvinna.

I dag är det dags för farmarna att göra upp i Farmenspelen där amuletter ligger i potten. Det är amuletter som kan avgöra deltagarnas framtid på Farmen och kan var skillnaden mellan att vinna eller försvinna.

Eddie, Chrisoffer och Hannan får inte tävla. Utmaningarna står mellan:

  1. Rickard och Nebil
  2. Sebastian och Asiatou
  3. Sandra och Artin 

På morgonen tippar Eddie vilka som kommer vinna i tävlingarna. Han lägger sin röst på att Nebil vinner i sin gren, Sandra i sin och att det är dött lopp mellan Sebastian och Asiatou, men att han lägger sin slant på Asiatou. 

Rickard och Nebil i Farmen 2023
Balans mellan Rickard Castefjord och Nebil Davidsson. Foto: TV4 / C More.

Utmaning balans: Rickard och Nebil

Reglerna i balans är enkla, vid given signal ska de tävlande släppa pinnen som de håller i och den som står kvar vinner en amulett.

– Vi båda är "hojkillar" och åker motorcykel, det kräver bra balans. Och Rickard har gjort det i många, många år så jag tror han har bättre balans än vad man tror när man kollar på honom, säger Nebil. 

Direkt börjar Rickard vingla där han står och väljer att hoppa ner. 

– När jag släpper pinnen, då stödjer jag mig bara på en fot och då tänkte jag att det är lika bra att hoppa ner än att ramla ner. Att gå miste om amuletten var inte så jävla allvarligt, vill jag ha en amulett fixar jag det ivsåvfall sedan, förklarar Rickard. 

Nebil vinner kampen och vinner en amulett. 

Sebastian och Asiatou i Farmen 2023
Hästskokastning mellan Sebastian Västerlund och Asiatou Touray. Foto: TV4 / C More.

Utmaning hästskokastning: Sebastian och Asiatou

Reglerna i hästskokastning är enkla, det gäller att kasta sin hästsko och omfamna spettet. Den som kommer närmst med någon av sina hästskor vinner en amulett. Om två hästskor är lika nära kommer det gå på nästliggande hästsko. 

– Sebastian är ju väldigt rättvis så jag tror inte han valde den här grenen för att han själv är väldigt väldigt bra på den. Han vet ju att jag kan spela basket så jag hoppas inte han valt den för att vara snäll, berättar Asiatou. 

Sebastian har under morgonen övat på att kasta hästsko och byggde en egen bana i storbondestugan för att träna. 

– Fasen vilka bra resultat jag prickade. Om jag tävlar så går jag in för att vinna och det finns inget annat för mig idag heller, att vinna amuletten, säger Sebastian. 

Sebastian är utmanare och väljer att Asiato ska börja. "Damerna först". Han kastar sin första hästsko och såg att den fastnade på spettet. De kastar varannan hästsko och Asiatou var nära hela tiden men Sebastian hade en taktik. Hon fick börja, och då kunde han hela tiden veta var och hur hon hade kastat. 

Sebastian vinner kampen och en amulett.

Slangbellan i Farmen 2023
Slangbellan med Artin Ghookassi och Sandra Öder. Foto: TV4 / C More.

Utmaning slangbella: Sandra och Artin

Det är dags för Farmenspelens sista kamp och kanske också den mest rafflande av dem. Reglerna följer, Artin ska skjuta ner Sandras burkar och vise versa. 

Sandra sätter den första burken men snabbt därpå träffar även Artin sin första burk. Men det som följer är ingen snabb kamp, det tar nämligen väldigt lång tid innan nästa burk blir träffad.

– Sandra och Artin var sämst på slangbella, det tog jävligt lång tid för dem, skrattar Hannan.

Wincent får tillslut avbryta och säga att nästa burk som skjuts ner, vinner. Plötsligt träffar Artin sin nästa burk och Sandra måste få ner en till burk på sitt näst skjut.

– Jag känner en extrem hög press för att det är sista stenen som kan ge mig en amulett eller inte, säger Sandra.

Hon missar dock och Artin vinner kampen samt en amulett. 

Farmen 2023
Farmenspelen. Foto: TV4 / C More.

Wincent kommer med chockerande nyheter

– Det måste utses en ny storbonde. De nya deltagarna Asiatou, Rickard och Artin ska komma överens vem som ska vara storbonde och får välja valfritt i hela gruppen inklusive sig själva, avslutar Wincent.

Vem som blir storbonde nästa vecka i "Farmen" 2023 ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL