Family Guy lär oss om vaccin i ny kortfilm – se den här

Family Guy lär oss om vaccin i ny kortfilm – se den här

Emil Oscar Rasmussen
21 september 2021 kl. 21:09

Stewie och Brian talar klarspråk.

Känner du någon som borde lära sig om hur vaccin fungerar? Då finns det ingen bättre lärare än "Family Guy"! Eller? Stewie och Brian gör i alla fall ett ärligt försök att förklara hur det ligger till.

Trots att vaccinen mot covid-19 är beprövat effektiva finns det fortfarande ett stort motstånd mot dem från vissa grupper. Att folk undviker att vaccinera sig har orsakat huvudbry hos både experter och övriga som tagit sprutorna utan att tveka.

I USA har stora delar av Hollywoodeliten tagit till sociala medier för att övertyga allmänheten om att lita på vetenskapen och vaccinera sig, men det hör inte till vanligheterna att hela serier slår ett slag för saken.

Det är dock precis vad Family Guy har gjort. I dag publicerade Family Guys officiella Twitterkonto en kortfilm där Stewie och Brian teleporterar sig in i Peters kropp för att förklara hur vaccin fungerar.

Vem som får symbolisera det elaka spikproteinet i kortfilmen? Meg, såklart.

LÄS OCKSÅ: 5 sevärda dokumentärer om covid-19

SE KORTFILMEN HÄR:

Det är inte första gången serien tar sig an ämnet. I avsnittet "Hot Shots", från 2016, driver serien med "antivaxxers" med en handling som går ut på att Lois låter bli att vaccinera Stewie för hon är rädd att det ska göra honom autistisk. Resultatet blir givetvis att Stewie blir sjuk och orsakar ett smittoutbrott i stan.

Om Family Guy-kortfilmen kommer att kunna övertyga någon om att ta vaccinet återstår att se.

LÄS OCKSÅ: 6 sevärda animerade vuxenserier

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL