5 sevärda dokumentärer om CoVID-19

5 sevärda dokumentärer om CoVID-19

Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 15:40 | Publicerad 30 maj 2020 kl. 10:00

Insiktsfulla dokumentärer om den rådande krisen.

Den pågående coronakrisen påverkar oss alla och samhället i stort. För den som önskar en djupgående förståelse för vad som faktiskt sker, tipsar vi här om fem dokumentärer.

Berättelser från frontlinjen

Berättelser från frontlinjen
Foto: SVT.

Med "Berättelser från frontlinjen" gör SVT det som public service gör bäst och serverar oss en saklig inblick i coronapandemins grepp om Sverige – med ett starkt fokus på de hjältar som arbetar inom sjukvård och i äldrevården.

Berättelser från frontlinjen skildrar det råa, många gånger det praktiska, med en objektiv lins utan överdrivna berättarröster eller svulstig musik. Det känns som ett nyhetsreportage. Ett reportage som visar blåsorna som de anställda på sjukhusen får kring ansiktet på grund av maskerna de bär, sorgen från anhöriga och hur britsarna kliniskt spritas när de tagit hissen upp från bårhuset.

STREAMA HÄR: SVT Play

Coronaviruset – Dokument utifrån

Coronaviruset sprids över världen och många fruktar en ny pandemi. Men hur startade utbrottet och varför reagerade de kinesiska myndigheterna så sent?

Dokument utifrån tar oss med in i smittans epicentrum och låter oss möta de människor som drabbats och som förtvivlat söker hjälp på överfyllda sjukhus eller tvingas leva instängda i sina lägenheter.

Samtidigt arbetar forskare med att kartlägga det nya viruset för hitta vägar att stoppa det. Australiensisk dokumentär från 2020.

STREAMA HÄR: SVT Play

Kampen mot CoVID-19

Kampen mot Covid 19
Foto: DPlay.

Världen över kämpar människor mot coronaviruset. Sjukvården är ansträngd, och forskare jobbar för högtryck för att finna vaccin. I programmet får vi inblick i hur smittspridningen kan förhindras, riskerna för att viruset muterar – och vi får inblickar i de labb som just nu börjar ta fram läkemedlen som kan stoppa en pandemi.

STREAMA HÄR: DPlay

Coronavirus, Eplained

Coronavirus Explained
Foto: Netflix.

År 2020 förändrades världen. Den här serien tittar närmare på coronapandemin, försöken att bekämpa den och hur vi kan hantera dess påverkan på vår mentala hälsa. En absolut spännande insikt i arbetet mot att stoppa viruset.

STREAMA HÄR: Netflix

Coronaviruset – Fast i karantän

Coronaviruset - Fast i karantan.

I samband med coronavirusets framfart står miljontals människor inför en period av självisolering. Läkaren Xand van Tulleken och psykologen Kimberley Wilson vägleder oss i hur man på bästa sätt isolerar sig under den rådande pandemin.

STREAMA HÄR: TV4 Play

MER LÄSNING:

Senaste nytt om coronaviruset
Är den stora biografdöden här?
Streamingtjänsterna ökar under coronakrisen

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL