Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Facebook byter namn

Facebook byter namn

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 oktober 2021

Ska fokusera på sitt metaverse

Under skandalerna väljer Facebook att rikta uppmärksamheten åt annat håll. Detta genom att byta namn på företaget.

De senaste veckorna har det stormat rejält runt Facebook. Först efter att en visselblåsare i företaget vittnat inför kongressen om att Facebook dolt egna rapporter om hur deras sociala medier påverkar unga människors psykiska hälsa negativt och hur plattformen används för trafficking och droghandel.

MER LÄSNING:

Därefter kom den stora serverkraschen där Facebook, Instagram och WhatsApp låg ner i timmar och orsakade mångmiljardförlust för företaget.

Nu, i vad som tycks vara ett försök till en klassisk distraktionsmanöver, annonserar Facebook att de inom kort byter namn. Namnet, menar de, ska tala för deras framtida strategier att skapa ett "metaverse" – en virtuell verklighet där människor kan umgås, integrera och jobba.

För att ro projektet i hamn ska Facebook utöka sin personal med 10 000 nya anställda inom EU.

”EU har flera fördelar som gör det till en utmärkt plats för techföretag att investera – en stor konsumentmarknad, förstklassiga universitet och, viktigast av allt, högkvalitativa talanger”, skriver Facebook i ett uttalande.

Samtidigt som Facebook utvecklar sitt metaverse, arbetar även Microsoft och Epic Games med att ta fram sina egna alternativ, skriver SVT.

Vilket som blir Facebooks nya namn är i stunden inte känt, men förväntas tillkännages inom kort.

NÄSTA ARTIKEL