EXKLUSIVT: Matt Shakman avslöjar sin vision för nya Fantastic Four

EXKLUSIVT: Matt Shakman avslöjar sin vision för nya Fantastic Four

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 21 februari 2024 kl. 15:02 | Publicerad 19 februari 2024 kl. 18:02

Regissören om det omtalade Marvelprojektet

I en intervju med Filmtopps Eric Diedrichs öppnar regissören Matt Shakman upp om den kommande "Fantastic Four"-filmen.

Det ska göras ännu ett försök förvandla Marvels Fantastic Four till film – denna gången som en del av Marvel Cinematic Universe (MCU).

Den nya filmen har beräknad premiär under 2025 och förra veckan stod det klart att det blir Pedro Pascal (The Last of Us), Vanessa Kirby (The Crown, Napoleon), Ebon Moss-Bachrach (The Bear) och Joseph Quinn (Stranger Things) som tillsammans utgör den fantastiska fyran.

I registolen hittar vi Matt Shakman, ett namn som inte alla känner till men vars verk de flesta är bekanta med. Shakman är nämligen en av 2000-talets mest framgångsrika tv-regissörer, med tungviktare som Succession, The Boys, The Great, Game of Thrones, Fargo och Mad Men på sitt CV (för att bara nämna några).

När Filmtopps Eric Diedrichs intervjuade Shakman i samband med premiären av Monarch: Legacy of Monsters blev det även en del snack om kommande Fantastic Four.

EXKLUSIVT: Matt Shakman avslöjar sin vision för nya Fantastic Four
Pedro Pascal spelar en av huvudrollerna i kommande "Fantastic Four". Foto: HBO.

Matt Shakman om visionen för Fantastic Four: "Försöker hitta en egen approach"

Den kommande Fantastic Four-filmen blir inte Matt Shakmans första äventyr i Marvels universum. Härom året gjorde han stor succé som regissören för samtliga avsnitt av WandaVision – en av Marvels mest uppskattade satsningar sedan Avengers: Endgame (2019) tog in MCU i en ny era.

Ett tydligt fokus i WandaVision är fokuset på familj, vilket är precis vad Shakman finner mest intressant med Fantastic Four.

– Jag vill inte säga för mycket om [filmen], men jag älskar Fantastiska fyran och har gjort det sedan jag var liten. De är fantastiska som individer och vad som gör dem så speciella är att de är Marvels första familj. En sann familj och inte en som formas under resans gång likt Avengers och X-Men. Det är en riktig familj med kärlek, stök och drama. Att få ge liv till den familjen och introducera den i MCU är något som jag verkligen är uppspelt över.

När vi frågar om hans visions för det nya mastodontprojektet delar Shakman ändå med sig av några tankar:

– I likhet med WandaVision tror jag det går att fullständigt återuppfinna Fantastiska fyran och samtidigt hedra allt folk älskar med dem. Likt Godzilla har de funnits i över 60 år och kommer förhoppningsvis aldrig att lämna oss. Jag försöker hitta en egen approach för att berätta deras historia.

"Fantastic Four" har förväntad premiär våren 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL