Exit säsong 2 – då kommer den

Exit-stjärnan Jon Øigarden om nya säsongen: "Inte bara horeri och kokain"

Filmtopp
17 december 2022 kl. 12:12

En ny typ av konsekvenser utlovas

Till våren förväntas "Exit" säsong 3 ha premiär. Filmtopps Eric Diedrichs har pratat med en av seriens stjärnor om nya säsongen och denna gången blir det nya konsekvenser för seriens män.

Jon Øigarden är nu aktuell med Guldtransporten på Viaplay. Där spelar han något helt annat än vad vi har sett i Exit, nämligen en av de civila hjältarna som lyckades rädda hela Norges guldreserv från nazisternas klor.

– Det är en historia som är för bra för att vara sann, att vanligt folk lyckades rädda Norges guldreserv i en tid innan vi hade vår olja. Hade vi gått miste om guldet hade vi varit ett ännu fattigare land än vad vi då var, och värst av allt, tyskarna hade fått ännu mer pengar till sin krigsmaskin, säger Jon Øigarden i en exklusiv intervju med Filmtopp.

Exit
Fr.v. Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Pål Sverre Hagen i "Exit". Foto: NRK

Nya Exit-säsongen är färdiginspelad

Men det är inte det enda Øigarden är aktuell med. Han spelar också August Strindbergs Dödsdansen på den norska nationalteatern och har spelat in den tredje säsongen av den norska dundersuccén Exit, som nu befinner sig i postproduktion.

– Det ska bli kul att se den färdig. Runt om i Norge finns det flera verksamheter där man inte vet vilka ägarna är, men som får skattemässiga fördelar med sina investeringar. Det är något som många näringsliv utnyttjar och det är någonting som vi tar tag i. Det är lika extrem och mycket som förut, men det blir mörkare med vissa konsekvenser för karaktärerna. Trots att de upplever ett motstånd som de inte har kontroll över så bromsar de inte in utan snarare kör fortare. Den är underhållande och informativ och säger något om samtiden, det är inte bara horeri och kokain, säger Jon Øigarden till Filmtopp.

Under seriens gång har vi vid upprepade tillfällen bevittnat huvudkaraktärernas gränslöshet i en dekadent värld där jakten på nästa kick ständigt står på menyn. Det bjuds också på en hel del droger, men vad är det egentligen skådespelare drar upp genom nästan på set?

– Det är något slags socker. Jag vet inte riktigt vad det är för något för det svider lite och är obehagligt. Det är inget man vill ha sin näsa. Det är inte mjöl eftersom det kleggar igen, berättar Jon Øigarden.

Den nya säsongen av Exit förväntas att ha premiär under våren 2023.

Mer läsning:

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL