Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Fem tips för dig som gillar EXIT

Fem tips för dig som gillar Exit

Filmtopp
Filmtopp | Lista
15 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
15 april 2021

Den ultimata tipslistan för alla som inte kan få nog av Exit.

Har du precis som oss sett klart den andra säsongen av "Exit" på SVT, och nu kan du inte få nog? Nedan följer fem tips på serier och filmer som vi verkligen tror att du kommer att gilla och som förhoppningsvis kan stilla suget efter mer "Exit" en aning.

The Wolf of Wall Street (2013)

Wolf of Wall Street
Foto: United International Pictures

Med: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Handling: Baserad på den sanna historien om Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), en börsmäklare som via korruption och andra olagligheter blev framgångsrik och förmögen. Jordan Belforts bolag, Stratton Oakmont, tog sig upp som en av de stora finanshusen på Wall Street bara för att kort därefter falla under bevakning av FBI.

Har du sett Exit har du nog förmodligen redan sett denna mästerliga film från Martin Scorsese. Serien Exit andas Wolf of Wall Street-inspiration där de gemensamma nämnarna är rika finansmän som utnyttjar sin makt och begår hemska brott.

Snabba Cash, säsong 1 (2021)

Snabba Cash på Netflix
Foto: Netflix

Med: Evin Ahmad, Alexander Abdallah

Handling: En driven affärskvinna kämpar för att komma på fötter med sitt bolag. Hon dras in i en kriminell värld efter att ha lånat pengar av en släkting, och blir kär i en gängmedlem på kuppen.

Denna serie kretsar kring två olika världar, den rika världen och den undre världen, som krockar med varandra. När kaoset från båda dessa världar korsar varandra leder det till att vänskaper och lojalitet sätts på prov. Detta är en skildring av den kriminella världen i sitt bästa slag!

RELATERAT: Nya Snabba Cash – se Filmtopps intervju

American Psycho (2000)

American Psycho
Foto: Egmont Entertainment

Med: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas m.fl.

Handling: Den framgångsrike Patrick Bateman (Christian Bale) försöker att dölja sitt psykotiska inre för kollegor och människor i sin omgivning. Detta får dock en motsatt effekt och hans förbjudna fantasier blir en efter en till verklighet.

Filmen är från år 2000 och har många scener som har blivit riktiga klassiker. Ett exempel på en sådan scen är när Bateman och hans kollegor sitter och jämför typsnitt, färg och detaljer på sina visitkort – där blir det tydligt hur världsfrånvända personerna i fråga faktiskt är.

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Wall Street
Foto: Twentieth Century Fox

Med: Shia LaBeouf, Michael Douglas, Carey Mulligan m.fl.

Handling: Gordon Gekko har precis kommit ut ur fängelse och arbetar tillsammans med sin blivande svärson som börsmäklare. Gekko är avskydd på Wall Street och när han får chansen att förstöra för en av sina fiender så tar han den.

Denna skildring av Gordon Gekko och New Yorks finansbransch fick en Golden Globe-nominering. Precis som med Exit, så är det en film där kriminalitet och finansbranschen är tätt sammanflätade.

Top Dog (2020)

Top Dog
Foto: C More

Med: Josefin Asplund, Alexej Manvelov, Jessica Grabowsky m.fl.

Handling: Serien kretsar kring juristen Emily och hennes klient Teddy som vill bli fri från det kriminella livet. Precis som med Snabba Cash och som i många andra av Jens Lapidus verk kolliderar två personer från vitt skilda världar i den här serien.

Top Dog slog ned som en bomb under 2020. Serien går in på djupet av karaktärernas svåra krim-relaterade dilemman och Josefin Asplund gör det fantastiskt i huvudrollen som juristen Emily.

MER LÄSNING: 5 heta tips för dig som älskar Snabba Cash!

Förhoppningsvis kan åtminstone några av de föreslagna titlarna på listan underhålla dig i väntan på nya "Exit"-avsnitt.

Loke Westberg

NÄSTA ARTIKEL