Exit

Exit säsong 2 – Detta vet vi

Filmtopp
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 10 februari 2020 kl. 18:02

Den hyllade serien får sin fortsättning 6 mars.

Den norska serien "Exit" har jämförts med "The Wolf of Wall Street" och blivit en stor succé. Till vår stora glädje är det klart att "Exit" säsong 2 blir verklighet. Den släpps på SVT Play 6 mars.

MER LÄSNING:

Exit säsong 3 – Detta vet vi

Den första säsongen av den norska serien Exit har gjort dundersuccé i hemlandet och här i Sverige. Säsongen bestod av åtta stycken 30-minutersavsnitt och mottogs med öppna armar av både kritikerkåren och tittarna. I vår recension av Exit säsong 2 (för vi har smygkikat på serien) gav vi den 4 av 5 i betyg med motivationen att det är "en av de bästa norsk tv-serierna på väldigt länge".

Sex, droger och dekadens.

Exit
Foto: NRK.

Serien handlar om fyra män som tillhör det absoluta toppskiktet i den norska finansvärlden och utan problem kan kasta pengar på allt från bilar till hela uppsättningar av prostituerade och droger. Samtidigt försöker de balansera sin dekadenta livsstil med ett perfekt yttre, något som bäddar för konflikter.

I en av huvudrollerna ser vi också svenske Simon J. Berger, som tidigare har varit med i produktioner som Trädgårdsgatan och Torka aldrig tårar utan handskar.

Intressant att veta är att Exits regissör och skapare, Øystein Karlsen, menar att han har baserat manuset på intervjuer han har gjort med riktiga finansmän i Oslo och deras historier.

"Exit" slog rekord.

Exit
Foto: NRK.

Det första avsnittet av Exit sändes den 27 september 2019. Redan den 15 oktober kunde den norska tidningen VG rapportera att succén var rekordartad. Serien hade då strömmats över en miljon gånger på NRK Play, vilket är gör den till kanalens mest strömmade serie i historien. Extra intressant sett till att det norska fenomenet SKAM också är en NRK-produktion.

"Exit" säsong 2 blir verklighet.

Exit
Foto: NRK.

En sådan succé går givetvis inte av för hackor och enligt Omni är det numera klart att en ny säsong är under arbete.

– Jag hoppas och tror att det är fler än jag som är spända på en fortsättning, säger NRK:s dramachef Ivar Køhn.

Detta bekräftas också av internetsidan IMDb där det står att en ny säsong är under utveckling. Det har tidigare hintats om att en tredje säsong kan vara av intresse om den nästkommande välkomnas med lika stort intresse. Något vi givetvis hoppas på.

När vi kan förvänta oss att den nya säsongen släpps är ännu inte bekräftat, men troligtvis blir det mot slutet av september, början av oktober i år.

Exit säsong 2 har premiär på SVT Play den 6:e mars.

För fler nyheter --> scrolla vidare eller tryck här!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL