Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Elon Musk hånar Barbie-filmen på Twitter/X

Elon Musk hånar Barbie-filmen på Twitter/X

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 augusti 2023

Tar ställning i Barbenheimer?

Biljonären Elon Musk har inte bara bytt namn på Twitter till "X", han har också passat på att driva med Barbie-filmen på plattformen.

Greta Gerwigs Barbie åker som en ekonomisk virvelvind världen över och blåser liv i biograferna. Efter bara tolv dagar i biotabloiden har filmen redan inkasserat 774,5 miljoner dollar. Filmen spås mycket snart anslutas till "miljardklubben", vilket vore första gången i historien för en film regisserad av en kvinna.

Men filmen har också rört upp en del starka känslor bland de som anser att filmen är för politiskt korrekt och har en "feministisk agenda". I filmen besöker nämligen Barbie och Ken "den riktiga världen" och Ken får upp ögonen för det patriarkala strukturernas förmåner för honom som man. Han tar därefter med sig dessa idéer och försöker införa ett patriarkat i Barbie-världen, som tidigare har varit ett matriarkat. Kontrasterna är stora och patriarkatet framställs ofta som mindre framgångsrikt.

Elon Musk hånar Barbie-filmen på Twitter/X

Nu ger sig även Elon Musk in i "Barbenheimer" och driver om just budskapen i Barbie-filmen. I ett inlägg på Twitter/X skriver han följande:

"Om du tar en shot varje gång Barbie säger ordet 'Patriarkat', kommer du att decka innan filmen slutar"

En användare på Twitter, som påstår sig ha räknat varje gång en karaktär använder ordet patriarkat, säger att Barbie endast yttrar ordet en enda gång och frågar Musk om en shot är tillräckligt för att decka. Musk har inte svarat på detta.

NÄSTA ARTIKEL