Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Elon Musk fördömer Maktens Ringar: "Tolkien vrider sig i graven"

Elon Musk fördömer Maktens Ringar: "Tolkien vrider sig i graven"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2022

Klankar ner på formandet av de manliga karaktärerna

Kritiken mot den nya Sagan om Ringen-serien fortsätter att hagla ner. Nu har även Elon Musk gett sin dom och håller inte tillbaka med sin kritik.

Maktens Ringar har sedan sin premiär fått utstå mycket hat av de tittare som tycker att man tagit ut svängarna för mycket med karaktärsregistret. Stjärnentreprenören tillika Tesla-ägaren Elon Musk har kikat på serien och går hårt åt hur man behandlat dess manliga karaktärer: 

Tolkien vrider sig i graven. Nästan varenda manlig karaktär är en fegis, ett svin eller både och. Det är endast Galadriel som är modig, smart och välmenande, skriver Elon Musk på Twitter.

Om Musks kritik är genuin eller om han bara vill tvåla dit sin rival sedan länge, Amazons ägare Jeff Bezos, lämnar vi osagt. 

Elon Musk fördömer Maktens Ringar: "Tolkien vrider sig i graven"
Foto: Amazon Prime Video.

En stor del av kritiken som slängts fram runt om i världen grundar sig i att serien har svarta alver och dvärgar samt en kvinnlig huvudkaraktär. Kritiken har varit så pass överväldigande att Amazon frusit omdömen på deras streamingtjänst för att sålla bort nättrollens tyckande. Likaså har filmdatabasen IMDb strukit användarrecensioner som grundar sig i förakt. Sedan dess har vi kunnat se Maktens Ringar höja sitt betygssnitt på sajten från 6.0/10 till 6.8/10. 

Vad gäller kritikernas tankar om serien har de varit övervägande positiva, utomlands såväl som hemma i Sverige. Filmtopp tilldelar den första säsongen så högt som en fyra i betyg och beskriver den som överlägsen mot HBO:s House of the Dragon

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL