The Great säsong 2 – premiärdatum och ny teaser

Elle Fanning gick miste om stor roll: "Hade för få följare på Instagram"

Emil Oscar Rasmussen
17 maj 2023 kl. 16:00

Stjärnan inte sugen på en blockbuster för sakens skull

Elle Fanning är just nu aktuell med den tredje säsongen av "The Great" och i sin karriär har hon radat upp stora roller – men inte synts i tungviktare från Star Wars, Marvel m.fl. Något som enligt henne själv delvis beror på att hon vid ett tillfälle "hade för få följare på Instagram".

Elle Fanning, 25, har varit ett välkänt namn i Hollywood sedan barnsben. Hon debuterade som skådespelare redan som treåring och har på senare år etablerat sig som en stjärna med roller i filmer och serier som The Neon Demon (2016), De bedragna (2017), Som stjärnor i natten (2020), The Girl from Plainville (2022) och The Great (2020–2023).

Trots en imponerande meritlista (över 60 roller), sin unga ålder och sitt välkända namn, har Elle Fanning lyst med sin frånvaro i alla stora franchise-filmer och blockbuster-satsningar. Anledningen till det grundar sig dels i hennes egna prioriteringar, men också i att möjligheterna inte alltid presenterat sig – ibland med oväntade skäl som bakomliggande faktorer.

Elle Fanning gick miste om stor roll: "Hade för få följare på Instagram"
Elle Fanning visar fingret till de stora franchise-rullarna? Foto: Hulu / HBO Max.

Elle Fanning säger att hon inte fick roll på grund av "för få följare på Instagram"

Just nu är Elle Fanning högaktuell med den tredje säsongen av den hyllade Hulu-serien (finns på HBO Max i Sverige) The Great, och härom veckan medverkade hon i podcasten Happy Sad Confused med Josh Horowitz för att bl.a. marknadsföra serien.

Något som också kom på tal under intervjun med Fanning var skådespelarens frånvaro i riktigt stora filmer. I en era då franchise-jättarna är fler än någonsin känns Fanning som ett givet namn att anlita i bärande roller.

Enligt Elle Fanning själv känner hon inget behov av att medverka i en superhjältefilm, en Star Wars-film, eller något annat likvärdig, men hon erkänner också att hon vid ett tillfälle gick på provspelning för ett storskaligt projekt, men att hon ratades av en ganska oväntad anledning.

– En gång gick jag miste om en roll i något stort, och det kanske inte bara berodde på det här men det var den enda feedbacken jag fick, eftersom jag inte hade tillräckligt med följare på Instagram just då, påstår Fanning.

Exakt vilken film det rör sig om avslöjar inte Elle Fanning, som i dagsläget kan stoltsera med 6,2 miljoner följare på sin Instagram.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL