Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Everdahl & Karlssons film TV

Eftersnack: Everdahl & Karlssons film & TV #134

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 mars 2022

Akta dig för Patricia Arquette, Dante!

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

Johan, Göran och C-G förlorar sig i Paul Thomas Andersons hett emotsedda Licorice Pizza - det vill säga Andersons barndomsminnen av flipperhallar, vattensängar och småkändisar iförda Dracula-cape. PLUS Sean Penn som en hjälpligt maskerad version av en alkad William Holden. Sedan vidare till Severance, enklast beskriven som satirisk dramathriller i Kafka/The Office/Los"/WTF-skolan. Lugn, allt blir klart som korvspad!

Plus iransk moralångest signerad Asghar Farhadi, Walt Disneys rökhosta och Albert Brooks långa brorsa, även känd som Funkhauser i Curb Your Enthusiasm. OCH C-G:s dramatiska olycka i hemmet! Görans ovärdiga fall på öppen gata! Bara Johan håller sig upprätt. 

Första rundan: Lakritspizza och arbetsångest

Licorice Pizza
"Licorice Pizza". Foto: SF Studios.

Podden kapitulerar helt till Paul Thomas Andersons Oscarsfilm Licorice Pizza efter att först ha gnällt lite på filmskaparens tendenser att vara lite kylig. Filmen, som bäst beskrivs som en cinematiska scrapbook över PTA:s egna liv och umgängeskrets, får rungande lovord. Särskilt uppskattas Sean Penns William Holden-figur och Braldey Coopers sinnessjuka frisör-gone-filmproducent. 

TIPS: Spana in Filmtopps recension av Licorice Pizza!

Betygen som sätts:

C-G: 4 av 5 (stark)
Göran: 4 av 5 (stark)
Johan: 5 av 5

Gemensamt betyg: 4 av 5

Från bioduken till TV-rutan när det är dags att diskutera Ben Stillers Kafkaspinn på kontorsvärlden. I Severence får arbetarna möjligheten att genomgå en behandling som fullständigt separerar deras "arbetshjärna" från privatlivet, vilket gör att de privat aldrig behöver tänka på jobbet och på kneget aldrig behöver längta hem. Ingen direkt hyllning till trötta arbetsdagar, helt enkelt. Roligt, läskigt och spännande!

Sista rundan: Bob Einstein, Asghar Farhadi, Walt Disney

A Hero
Rahim får det tufft i "A Hero". Foto: Scanbox Entertainment.

Göran tipsar om dokumentären The Super Bob Einstein Movie på HBO Max om komikern Bob Einstein som i dag kanske främst är känd för sin medverkan i Curb Your Enthusiasm, men som började som författare och producent. 

C-G drar till med bioaktuella A Hero, som är regisserad av den Oscarsnominerade iranske regissören Asghar Farhadi. Små händelser ger oönskad snöbollseffekt och kastar skuldsatte Rahim ner i en sorts moralfilosofisk mardröm. Betyg: 4 av 5. 

Johan tipsar om Disney-dokumentären American Experience: Walt Disney, som finns tillgänglig på Amazon Prime Video. Dokumentärmakarna bemödar sig med att ge en så pass rättvis bild av personen Walt Disney som möjligt. 

TIPS: Spana in Filmtopps recension av A Hero!

Om podcasten Everdahl & Karlssons film TV

Everdahl & Karlssons Film TV

När de inte pratar film för svenska folket i TV driver C-G Karlsson och Göran Everdahl filmpodden Everdahl & Karlssons film TV tillsammans med popkulturexperten Johan Andreasson. Och när det inte poddas bjuds det på artiklar och filmtips på Filmtopp.se.

OM PODCASTEN: I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, kritiker kända från TV, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De ser allt, hela tiden, och tipsar tipsar tipsar – så du kan plocka ut guldkornen. Plus trams, allvar, anekdoter. Och mer tips! 

Everdahl & Karlssons Film TV: podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

NÄSTA ARTIKEL