Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Everdahl & Karlssons film TV #121

Eftersnack: Everdahl & Karlssons film TV #121

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 augusti 2021

Jag har i alla fall min husbil

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

Johan, C-G och Göran går på fotboll eller snarare på Ronnie Sandahls nya film Tigrar, om en ung kille som värvas till en italiensk proffsklubb. Frisparkar! Jubel! Inslag av body horror! Och så kollar vi in SVT:s kriminalserie Deg - japp, ett bageri förekommer, men även svarta pengar, gangsteruppgörelser och Lidingös sämsta företagare.

Glöm inte heller våra uppgörelser med BÅDE djurmasker på film OCH vår Snatch-skepsis (det senare gäller mest C-G och Göran). Plus Colin Firth och Stanley Tucci i stiliga naturmiljöer, israelisk-amerikansk streamingthriller, musikaler. Och - kanske viktigast! - hunden Gubben!

Första rundan: En svensk tiger och degiga pengar

Semestern är slut! Eller egentligen inte alls. Trion drar snart till Grekland men betryggar oss med att avsnitt kommer att rulla ut i den klassiska, hederliga takten vi är vana vid. Så häng inte läpp!

Dagens avsnitt inleds med en liten promenad längs den gemytliga gatan memory lane för att nå fram till en riktigt M. Night Shyamalan-twist – det är inte bara Johan utan hela trion som jobbat på serieförlag!

Förste man till rakning är Ronnie Sandahl med sin film Tigrar som äntligen får en ordentlig premiär efter framgångarna på filmfestivalen i Göteborg. Filmen, som skildrar 16-årige fotbollsspelaren Martin Bengtssons korta men omtumlande tid i Italien, får ett gott mottagande av trion och beskrivs som en rejäl feel bad-upplevelse. Särskild hyllas Erik Enge i huvudrollen.

Betygen som sätts:

C-G: 4 av 5
Göran: 4 av 5 (stark)
Johan: 4 av 5 (stark)

Gemensamt betyg: 4 av 5

Den svenska kombon existerar på riktigt!

För första gången i poddens historia består första rundan av både en svensk långfilm och en svensk serie. Det är dags att snacka Deg, Levan Akins tagning av en brottsdramakomedi. Levan som även ligger bakom Sveriges dunderhyllade Oscarsbidrag And Then We Danced,  har givetvis en hel del att leva upp till, så hur går det?

I serien ser vi Bianca Kronlöf och Helena af Sandberg i huvudrollerna som båda är i kraftigt behov av stålar. Deras vägar korsas med hjälp av 47 miljoner kronor som Sandbergs karaktär hittar i skogen men som i själva verket är ett gammalt stöldgods från Kronlöfs karaktärs pojkvän som sitter inne på kåken.

Trion gillar vad de ser, särskilt C-G, medan Johan och Göran har lite svårt att greppa seriens ton. MEN med bara fyra av åtta avsnitt sedda, är det mycket som kan hända! Johan Hedenberg, Helena af Sandberg och Bianca Kronlöf prisas för sina insatser.

Sista rundan: Flippad musikal, israelisk thriller och dement Stanley Tucci!

C-G: Passar på att lyfta fram bioaktuella Supernova med Stanley Tucci och Colin Firth i huvudrollerna. Då den ena har fått tidig demens bestämmer de sig båda för att göra en roadtrip på engelska landsbygden och återse bekanta platser innan minnets slöja blir för tung. Trots att det är sista rundan sätter C-G betyg och det blir en fyra.

Johan: Det blir en hyllning till den israeliska serien Hit and Run som finns att se på Netflix. En spännande thriller som utspelas i både Isreal och USA där en man utreder mordet på sin hustru.

Göran: Musikalparodin på Apple TV+ Schmigadoon! innehåller en hel del tokigheter och sångvänliga nummer. Trevligt och underhållande för hela slanten!

Mer från podden vi alla älskar!

När det inte släpps podavsnitt publicerar Everdahl & Karlssons film TV artiklar hos oss på Filmtopp. Du hittar samtliga artiklar här och kan även navigera till C-Gs, Görans och Johans specifika texter.

Varje vecka (poddvecka eller icke) delar gänget även med sig av varsitt filmtips på vår Instagram och i det här inlägget som uppdateras veckovis.

NÄSTA ARTIKEL