The Flash.

Efter skandalerna: Ezra Millers tid som The Flash sannolikt över

Emil Oscar Rasmussen
21 juni 2022 kl. 14:06

Warner Bros. ser ut att ge upp på Ezra Miller.

Skådespelaren Ezra Millers vår har kantats av skandaler. Nu ser stjärnans stökiga privatliv ut att kosta honom rollen som "The Flash" i fortsättningen.

Ezra Miller har några extremt framgångsrika år som skådespelare bakom sig. Den snart 30-årige amerikanen har de senaste åren axlat betydande roller i två av filmvärldens just nu största franchises. Dels har hen spelat Credence Barebone i Fantastiska vidunder-filmserien, men också superhjälten Flash i DC Comics filmuniversum.

Framgångarna på vita duken har dock inte hindrat Miller från att ha ett mycket stökigt privatliv, och under våren 2022 har skandalerna avlöst varandra. Skådespelaren har bland annat arresterats både en och två gånger på Hawaii, för bråk i en bar respektive misshandel. Utöver det har dessutom föräldrarna till en 18-årig flicka ansökt om besöksförbud mot stjärnan efter att de påstått att hen använt "våld, skräck, hot, rädsla, paranoia, vanföreställningar och droger" för att hålla makten över henne.

De många skandalerna och övertrampen från Millers sida ser till sist ut att få konsekvenser även på det professionella planet. Hens framtid som Barry "The Flash" Allen i DCEU (DC Extended Universe) ser nu ut att kunna vara över. Den flera gånger uppskjutna The Flash-filmen är visserligen planerad att ha premiär sommaren 2023, men det kan mycket väl bli sista gången vi ser Miller i rollen – och detta trots att Warner Bros Discovery och dess vd, David Zaslav, har stora planer på att expandera DCEU.

Enligt uppgifter till Deadline har Warner Bros. försökt skaffa hjälp åt Miller, men utan att det fått någon effekt. Att skicka ut Miller framför världspressen för att marknadsföra den kommande storfilmen ska därför ses som en stor risk som gett Zaslav huvudbry – inte minst med tanke på att studion ska ha investerat 200 miljoner USD i filmen.

Källor till Deadline hävdar att även om det inte skulle dyka upp fler anklagelser mot Miller, så ser dagarna som The Flash ut att vara räknade.

Huruvida Warner Bros. kommer att överge karaktären Flash eller hitta någon ny skådespelare att axla rollen återstår att se. Warner Bros. har inte varit rädda för att byta ut skådespelare vid tidigare tillfällen – med Mads Mikkelsens intåg i Fantastiska vidunder istället för Johnny Depp som det tydligaste exemplet – så det känns inte orimligt att någon annan kommer att få fortsätta i rollen som The Flash.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL