Sir Ian McKellen fyller 85 år – här är hans mest ikoniska roller

Efter obehagliga olyckan – Ian McKellen med positiv uppdatering

Emil Oscar Rasmussen
19 juni 2024 kl. 09:15

”Ser fram emot att återvända till arbete”

Ian McKellen tackar sjukvårdspersonalen och säger att han ser fram emot att göra comeback, efter sin obehagliga olycka på scen i början av veckan, som ledde till att publiken utrymdes.

Det var i början av veckan som den relativt nyblivne 85-åringen Sir Ian McKellen föll handlöst från scenen under ett framträdande av pjäsen Player Kings, en William Shakespeare-adaption, på Noel Coward Theatre i London.

Olyckan i måndags ska ha inträffat i samband med en stridssekvens i pjäsen, där McKellen tappade fotfästet och föll ned från scenen. Efter fallet ska McKellen ha skrikit ut i smärta och BBC har rapporterat att åskådare beskrivit händelsen som "väldigt chockerande". Efter fallet fick publiken utrymma lokalen och föreställningarna av Player Kings har varit inställda sedan dess.

Nu kommer dock positiva nyheter från såväl McKellen själv och produktionen, som meddelar att Player Kings återvänder på torsdag redan denna veckan.

Efter obehagliga olyckan – Ian McKellen med positiv uppdatering
Foto: SF Studios.

Ian McKellen om sin skada: ”Ser fram emot att återvända till arbete”

Deadline rapporterar att Ian McKellen bröt handleden i samband med fallet från scenen, men att han i övrigt förväntas återhämta sig snabbt och han var vid gott mod kort efter olyckan. Till följd av olyckan ställdes tisdagens och onsdagens föreställningar av Player Kings in, men nu meddelar produktionen att dessa återupptas under torsdagen. Exakt när Ian McKellen återvänder framgår dock inte.

Den hyllade och älskade Sagan om ringen-skådespelaren har kommit med ett officiellt uttalande till Deadline, där han tackar för stödet han fått, tackar sjukvårdspersonalen som hjälpt honom och hälsar att han "ser fram emot att återvända till arbete".

Ian McKellens uttalande i sin helhet:

Jag vill tacka alla för deras vänliga meddelanden och stöd. Sedan olyckan, under en föreställning av Player Kings [i måndags], har mina skador diagnostiserats och behandlats av en rad experter, specialister och sjuksköterskor som arbetar för National Health Service. Till dem står jag, naturligtvis, i stor skuld. De har försäkrat mig om att jag kommer att återhämta mig fullständigt och snabbt och jag ser fram emot att återvända till arbete.

Nyligen skämtade Ian McKellen om att han är öppen för att spela Gandalf i de kommande Sagan om ringen-filmerna – om han fortfarande lever. Ett skämt som gjorde att veckans olycka kändes extra obehaglig. Vi är tacksamma att det i slutändan ser ut att ha gått någorlunda bra för McKellen, så att vi kan fortsätta njuta av hans enorma talang.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL