Kritikernas dom: så bra är Killers of the Flower Moon med Leonardo DiCaprio

Efter Killers of the Flower Moon – här är Martin Scorseses nästa film

Axel Diedrichs
17 oktober 2023 kl. 09:10

Leonardo DiCaprio i huvudrollen

I en ny intervju avslöjar Martin Scorsese att hans nästa film efter "Killers of the Flower Moon" blir en adaption på "The Wager" med Leonardo DiCaprio.

Med sitt fenomenale stordrama Killers of the Flower Moon (läs Filmtopps recension här) visar 80-årige Martin Scorsese att han fortfarande har mycket kvar att ge. Medan publiken får ta del av hans nya film börjar han själv att smida på sitt nästa verk.

I en intervju med tidningen The Sunday Times berättar han att tiden är knapp för honom och att det är bäst att han skyndar på med de filmer han vill hinna göra. Näst på tur för honom blir att göra film på boken The Wager av författaren David Grann. Han tar då med sig Leonardo DiCaprio som huvudrollsinnehavare.

Boken, vars fullständiga titel är The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder, utspelar sig på 1740-talet och tar vid när ett skepp med en jagad besättning på trettio män tar in på Brasiliens kust. Deras berättelse om hur de överlevde gör dem till hjältar, men så småningom dyker ett annat skepp upp på den chilenska kusten där en betydligt mindre besättning börjar berätta liknande saker, och pekar ut de andra som mytomaner. 

Efter Killers of the Flower Moon – här är Martin Scorseses nästa film
"Killers of the Flower Moon" har biopremiär den 20 oktober. Foto: Apple TV+.

"Jag vill inte sakta ned"

Enligt uppgifter till sajten World of Reel har Martin Scorsese översatt boken till manus. De uppger att han även har en annan film i görningen, som kan tänkas bli av först ifall The Wager skulle stöta på finansiella käppar i hjulet. Den heter Home och kretsar runt en religiös familj i Iowa på 1960-talet. 

– I produktionstermer är den mindre än vanligt, men det är vilseledande. Jag tror att den interna storleken kanske är större, säger Scorsese om Home och tar upp sin dödlighet: 

– Jag vill inte sakta ned. I min ålder kommer du dit att kroppen säger åt dig att sakta ned, men jag letar fortfarande efter svaret på hur vi tar hand om varandra. Jag tycker att mina filmer ska reflektera det, och jag har gjort så gott jag kunnat med den saken. 

Vi får hoppas att Martin Scorsese hinner med ytterligare ett gäng filmer. Åtminstone om de kan vara så bra som "Killers of the Flower Moon" som har biopremiär på fredag. I ett senare skede kommer den till Apple TV+.

NÄSTA ARTIKEL