Amber Heard och Johnny Depp

Efter Johnny Depps comeback – nu är Amber Heard tillbaka med en thriller

Emil Oscar Rasmussen
12 juni 2023 kl. 16:30

Ifrågasatta Amber Heard är snart redo för sin egen comeback

Efter en oviss tid till följd av den omskrivna rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard gjorde den förstnämnda av dem comeback med en ny film på Cannes Film Festival. Snart är det dags för Amber Heard att göra en liknande comeback.

Efter det omskrivna, infekterade uppbrottet mellan Johnny Depp och Amber Heard, och den efterföljande rättegången, har de två skådespelarna lyst med sin frånvaro på vita duken. Häromveckan återvände Johnny Depp i en den franska filmen Jeanne du Barry, som premiärvisades på Cannes Film Festival 2023.

För Johnny Depp var det en mestadels lyckad comeback (även om han själv vägrade se det som en sådan); han applåderades på röda mattan och hans film applåderades i salongen efter visningen. Trots en onödigt klumpig presskonferens som han anlände till alldeles för sent, är det svårt att se Depps vistelse på den Franska rivieran som något annat än ett bevis på att han – åtminstone i viss utsträckning – är tillbaka på banan som skådespelare.

Även för Amber Heard har det varit skralt med roller de senaste åren och rubrikerna som hon har skapat har snarare kretsat kring den förlorade rättegången, efterspelet och en flytt till Europa. Aquaman and the Lost Kingdom har visserligen varit på gång i år och dagar, men skjutits upp – vilket har lett till att det är först nu vi får se henne i en filmroll igen.

Efter Johnny Depps comeback – nu är Amber Heard tillbaka med en thriller
Foto: Angel Oak Films.

Amber Heard följer i Johnny Depps fotspår – nu gör hon comeback

Det var Deadline som under natten kunde avslöja exklusivt att Amber Heard planerar att närvara på Taormina Film Festival på Sicilien, i samband med världspremiären av hennes kommande film In the Fire. Enligt den amerikanska källan kommer Heard att finnas på plats med regissören Conor Allyn (No Man's Land) och skådespelarkollegan Eduardo Noriego. Filmens premiär är spikad till den 24 juni, festivalens andra dag, och visas på Teatro Antico di Taorina.

Amber Heards comeback-film beskrivs som en thriller med inslag av det övernaturliga och utspelar sig på slutet av 1890-talet. Heard spelar rollen som Grace Burnham, en pionjär inom psykiatri med målet att behandla ett behövande barn – anklagat för att vara djävulen – i en tid där hennes expertis inte anses vara en respekterad vetenskap. Hennes försök att bota honom med psykoanalys blir en kamp mot klockan för att rädda barnet både från sig själv och sin omgivning.

Taormina Film Festival beskrivs som en anrik italiensk filmfestival som har hållit en relativt låg profil de senaste åren. Tidigare har filmer som Det ljuva livet (1960), Gudfadern (1972), Braveheart (1995), Mission: Impossible (1996) och Inglourious Basterds (2009) haft sina premiärer på festivalen, enligt Deadline.

Amber Heard förväntas efter "In the Fire" vara aktuell nästa gång med "Aquaman and the Lost Kingdom", som har förmodad premiär i slutet av 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL