Marion Cotillard, Vincent Cassel, Zlatan Ibrahimovic

Efter Asterix & Obelix: I drakens rike – Zlatan redo för nya roller

Sofie Landgren
07 februari 2023 kl. 12:02

Milan-stjärnan Ibrahimovic fick blodad tand efter sin skådespelardebut

Zlatan Ibrahimovic gör skådespelardebut i den kommande filmen "Asterix & Obelix: I drakens rike, där han spelar rollen som den romerske centurionen Caius Antivirus. Fotbollsstjärnans medverkan i den franska komedi-actionfilmen ser ut att ha gett honom blodad tand – nu siktar han in sig på mer skådespeleri i framtiden.

Asterix och Ovelix: Sidenvägen Zlatan
Zlatan Ibrahimovic i Asterix och Ovelix: Sidenvägen. Foto: Pathé.

Zlatan Ibrahimovic byter ut fotbollen mot skådespel?

Den 41-årige Zlatan Ibrahimovic, som inte har spelat för Milan den här säsongen på grund av en allvarlig knäskada, närmar sig någon form av comeback efter att ha återupptagit träningen på Milans träningsanläggning, Milanello. Med det sagt pekar det mesta på att Zlatans legendariska karriär närmar sig sitt slut en gång för alla. Men han ser knappast ut att behöva gå sysslolös när det är dags att lägga skorna på hyllan.

Under förra året gjorde han skådespelardebut i filmen Asterix och Obelix: I drakens rike som intar svenska biografer den 10 februari. I den franska actionkomedin får vi se honom i rollen som den romerske centurionen Caius Antivirus – givetvis i samma rödsvarta färger som hans AC Milan. Filmens regissör och huvdrollsinnehavare, Guillaume Canet (Asterix), berättade under en pressdag om hur just Zlatan Ibrahimovic fick rollen i filmen.

– Vi letade efter någon med personlighet och arrogans, säger han.

Med tanke på Zlatans stöddiga larger-than-life-personlighet känns det som om Canet och produktionen valde precis rätt man för rollen.

Trailer: Se Zlatan i nya Astérix och Obélix-filmen
Zlatan Ibrahimovic i Asterix och Ovelix: Sidenvägen. Foto: Pathé

I en intervju med radiostationen France Inter uteslöt Ibrahimovic inte att han skulle bli skådespelare på heltid efter pensioneringen från fotbollen.

– För mig är den här filmen en stor sak. Fotbollsfans har känt mig länge, men det här är en annan värld. Jag är väldigt nyfiken på filmens värld. Jag måste tacka Guillaume för den här chansen han gav mig, men jag är inte rädd för att stå framför kameran.

Att vi kommer få se mer av Zlatan Ibrahimovic på vita duken i framtiden är med andra ord högst troligt, men fram till dess kommer han att fortsätta träna för att kunna spela för Milan igen.

Hyllad och totalsågad för sin insats

Zlatan Ibrahimovic må vara öppen för en fortsatt skådespelarkarriär, men frågan är om publiken är sugen på att se Zlatan i fler filmer? Baserat på de första reaktionerna råder det minst sagt delade meningar om den saken. Medan somliga klappar fotbollsstjärnan på axeln för hans insats, blir han totalsågad av andra.

Aftonbladets Jan-Olov Andersson tycker att Zlatan "gör bra ifrån sig i de två stora scener han är med i", men DN:s Helena Lindblad är betydligt hårdare i sitt omdöme och kallar fotbollsstjärnans insats för "lika stel som de döda vildsvin som Obelix går omkring med under armen".

Filmtopps Axel Diedrichs landar på mer neutral mark efter sin granskning av Zlatans skådespelardebut:

– Gällande Zlatans insats i filmen finns det inte allt för mycket att säga. Han har ungefär en minuts speltid, och på den tiden gör han sin grej: han sparkar någon i huvudet och frågar Caesar "varför snacka, när vi kan flyga?". Zlatan hinner också med att bjuda på sig själv när han självmant ska möta en hel armé men får avbryta sin ansats på grund av en benskada, som någon slags blinkning till sin verkliga långtidsskada i Milan. Ser ingen anledning att varken hylla eller såga, det är vad det är. Det är Zlatan!

Vi avslutar med ett omdöme från en IMDb-användare som inte verkar vara Zlatans största fan och skriver "totally useless cameo by soccer player Zlatan Something".

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL