Aquaman and the Lost Kingdom affischbild

Efter Aquaman 2 – bästa DC-filmerna enligt IMDb

Eric Diedrichs
22 december 2023 kl. 15:12

Hur ska det gå för Jason Momoas actionbiff?

I veckan är det premiär för "Aquaman 2" – men hur står den sig mot övriga DCEU-filmer? Vi listar de 10 bästa filmerna i superhjälteuniversumet enligt IMDb.

Även om Christopher Nolans Batman-filmThe Dark Knight är den högst rankade hjältefilmen någonsin har det gått relativt trögt för efterföljande DC-filmer, som ingår i superhjälteuniversumet DCEU (DC Extended Universe). Kritiken har ofta varit att filmerna har varit antingen för seriösa, spretiga eller mer känts som Marvel-kopior – men utan samma finess.

I onsdags var det Sverige-premiär Aquaman and the Lost Kingdom, som är den andra DCEU-filmen om den fiskkonverserande superhjälten i trikåer. Kritiken har hittills varit väldigt blandad. Här Filmtopp fick den 4 av 5 av Malin Sandberg som beskriver den som "underhållande" och trycker på att den har ett "stort fokus på familj och dess betydelse".

Även DN och Aftonbladet har varit positiva, medan andra tidningar totalsågarfilmen. Det är passande nog en vattendelare vi har att göra med.

Aquaman
Muskelknippet Jason Momoa rider på en sjöhäst. Foto: Warner Bros.

Auquaman-betyget blockat på IMDb

IMDb finns det ännu inget användarbetyg för filmen, vilket förmodligen har att göra med att den har USA-premiär först i dag och att man är rädda för en ny omgång av den betygsbombning som har blivit allt vanligare på den populära filmsidan.

Exakt hur publikmottagandet för Aquaman 2 blir återstår alltså att se, men än så länge har den 45 av 100 i internationellt kritikersnitt enligt Metacritic och 77 procent i publikbetyg på Rotten Tomatoes.

De 10 bästa DCEU-filmerna enligt IMDb

Titlarna rankas från lägst till högst betyg. Klicka på en film för att se var den går att streama.

Här hittar du Filmtopps ranking av alla DCEU-filmer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL