Recension: Koala Man (säsong 1)

Recension: Koala Man (säsong 1)

  • 8 x 23 min
  • Komedi
  • Disney+
Eric Diedrichs
08 januari 2023 kl. 14:01
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
ANNONS
ANNONS

Ny favorit för Rick & Morty-diggarna

Med hjälp av hjärnorna bakom "Rick & Morty" har den australiensiske komikern Michael Cusack skapat en ny och vrickad TV-serie. Enligt Filmtopps Eric Diedrichs blir "Koala Man" bättre för varje avsnitt.

  • Skapare:
    Michael Cusack
  • I rollerna:
    Michael Cusack, Sarah Snook, Hugh Jackman, Hugo Weaving, Miranda Otto m.fl.

En medelålders, överviktig och tunnhårig förortspappa bekämpar brott utklädd som koala, men alla känner till hans hemliga identitet och brotten han löser är väl inte direkt anmärkningsvärda. Samtidigt spricker sömmarna och för varje avsnitt adderas ett nytt surrealistiskt lager på det andra – hela tiden inbäddat i samma vardagsnära, australiensiska humor.

Koala Man är en märklig tingest och på något vis har den i princip okända komikern Michael Cusack lyckats få med sig Rick & Morty-skaparen Justin Roiland och stjärnor som Hugh Jackman, Hugo Weaving, Jemaine Clement, Miranda Otto och Sarah Snook. Jag är glad att de lyssnade på honom och kände den tillit de gjorde för detta är en udda pärla jag är glad att ha snubblat över.

Koala Man
Familjen i "Koala Man". Foto: Disney+

Elaka kängurus och ondskefulla före detta barnstjärnor

På tal om Rick & Morty – en serie jag gillar men vars senaste säsonger varit för krystade i sin ständiga jakt på att övertrumfa sin egen smarthet – är avsnitten i Koala Man mer fokuserade samtidigt som de är lika villiga i att ta ut svängarna. I ena stunden drivs det om svårigheterna i att hjälpa en gammal granne med att installera sin blu-ray, i nästa rånas vår hjälte av ett gäng biffiga kängurus vilket triggar en serie flashbacks till olika barndomstrauman. Parallellt blir allt en flippad hämndhistoria som involverar allt från Mad Max-skämt till ondskefulla före detta barnstjärnor.

Golvet är lågt och taket högt, med andra ord.

Koala Man
Ondskefulla f.d. barnstjärnor i "Koala Man". Foto: Disney+

Ge Koala Man några avsnitt

Viktigt att poängtera, även om Koala Man börjar lite småkul växer kvaliteten för varje avsnitt. Med andra ord, ägna 3-4 avsnitt innan du bestämmer dig för att titta vidare. Särskilt skulle jag säga att det fjärde avsnittet borde vara avgörande, det är också där som serien vågar gå all-in för första gången.

"Koala Man" släpps i morgon, måndagen den 9 januari, på Disney+. Jag tycker du ska ge den en chans, åtminstone om du gillar trailern.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL