Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter stöldanklagelserna – nu anlitar Anders Öfvergård stjärnadvokat

Efter anklagelserna – nu anlitar Anders Öfvergård stjärnadvokat

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 augusti 2023

TV-profilen är åtalad för ringa stöld

Nu pågår rättegången mot Anders "Arga Snickaren" Öfvergåd som står åtalad för ringa stöld. Till sin hjälp, rapporterar svenska medier, har han anlitat stjärnadvokaten Johan Eriksson, som ofta hanterar betydligt grövre brott.

I juli anklagades TV-profilen Anders Öfvergård för att stulit kött från en ICA-butik. Enligt Aftonbladet sade Öfvergård att det hela var ett misstag: "Om det var fel på blippen eller något annat mänskligt fel vet jag inte". Men enligt den anmälan som kommit in från butiken står det att "Butikskontrollanten fick uppgifter från butikspersonalen gällande en kund som regelbundet stjäl varor i butiken".

Väl i förhör, menar Aftonbladet, att Öfvergård inte förnekar stölden, men att han menar att det rör sig om en incident. Att det aldrig fanns någon intention om att stjäla och att det kanske var fel på scanningshandtaget.

Anders Öfvergård
Nu pågår rättegången mot Anders Öfvergård. Bilden är ett kollage. Foto: TV4/Unsplash

Efter anklagelserna – nu anlitar Anders Öfvergård stjärnadvokat

Även om värdet på köttet uppges vara runt 400 kronor, pågår nu en rättegång där åtalet är rubricerat som ringa stöld. Enligt Nyheter 24, som hänvisar till rättegångsinspelningar publicerade av Prime Crime, har Anders Öfvergård tagit hjälp av advokaten Johan Henriksson. Tidigare har Henriksson försvarat Rakhmat Akilov, som genomförde terrorattacken på Drottninggatan 2017, Kent Ekeroth och en av männen som mördade 12-åriga Adriana.

Anders Öfvergård spelar in nytt program

I våras blev det klart att Anders Öfvergård ska leda ett nytt program på Kanal 5, där "Arga snickaren" ska hjälpa svenska par och familjer att renovera ovanliga hus. Detta skulle bli hans första progamledarjobb sedan den uppmärksammade incidenten på Robinson-efterfesten 2021.

"Jag är peppad och drivs av att får göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv. Det är även väldigt roligt att vara tillbaka på Kanal 5, det är lite som att komma hem igen", sade Öfvergård i ett pressmeddelande.

Filmtopp håller dig uppdaterad om rättegången kommer att påverka Anders Öfvergårds medverkan i det nya programmet. I dagsläget finns det ingen information om detta.

NÄSTA ARTIKEL