Edvin Rydings drag efter Young Royals – gör krigsserie med Johan Rheborg

Edvin Rydings drag efter Young Royals – gör krigsserie med Johan Rheborg

Emil Oscar Rasmussen
21 mars 2024 kl. 14:03

A Life's Worth blir Edvin Rydings nästa projekt

Edvin Ryding och Johan Rheborg finns med på den namnkunniga rollistan till den kommande dramasatsningen "A Life's Worth" – en serie om den första svenska FN-bataljonen i Bosnien.

I ett pressmeddelande avslöjar Amoli Agency att Edvin Ryding och Johan Rheborg medverkar i Yellowbird-producerade "A Life's Worth" – en dramaserie som riktar strålkastaren mot den första svenska FN-bataljonen i Bosnien 1993. Serien är baserad på verkliga händelser.

Edvin Rydings drag efter Young Royals – gör krigsserie med Johan Rheborg
Foto: Johan Hannu.

A Life's Worth – kommande dramaserie med Johan Rheborg och Edvin Ryding

Yellowbird och Amoli kan presentera en stjärnspäckad rollista för A Life's Worth, som utöver Edvin Ryding och Johan Rheborg innefattar namn som Toni Prince (Drugdealer, Hamilton), Erik Enge (Svart krabba, Tigrar) och Maxwell Cunningham (Top Dog) m.fl.

Handlingen i serien utspelar över sex avsnitt och berättelsen beskrivs behandla tematik som mänsklig brutalitet och svåra moraliska dilemman, i kombination med stark vänskap, tilltro och kärlek.

I centrum för handlingen hittar vi fyra unga soldater, Forss (Cunningham), Babic (Prince), Strand (Ryding) och Kilpinen (Enge) som är besättningen i pansarfordonet "Ragnarök". Alla fyra gör sin första tjänstgöring i utlandet under det blodiga och snåriga kriget på Balkan, och deras framfart visar sig omöjlig med endast fredliga medel. Vid sin sida har de även bataljonschefen Andréasson (Rheborg).

– Det är inte ofta serier av den här typen görs i Sverige och det känns därför extra roligt och som en stor förmån att få medverka i A Life’s Worth. Jag känner även ett stort ansvar då serien bygger på verkliga händelser och berättelsen känns skrämmande aktuell med tanke på vad som nu sker i vårt närområde. Jag har länge drömt om att få göra ett sådant här projekt och nu får jag äntligen kasta mig ut, säger Johan Rheborg i pressmeddelandet.

Regissör för serien är Ahmed Abdullahi (Top Dog) och manusförfattare är Mona Masri (Snabba Cash) och Oliver Dixon (Advokaten).

Edvin Rydings drag efter Young Royals – gör krigsserie med Johan Rheborg
Foto: Johan Hannu.

Premiär för A Life's Worth 2025

"A Life's Worth" har ännu inte fått något spikat premiärdatum, men enligt pressutskicket är premiären tänkt någon gång under 2025. I dagsläget framgår det inte heller var vi kommer att kunna streama dramasatsningen.

Tidigare i veckan gick storsuccén Young Royals i mål med sin sista säsong, och A Life's Worth ser ut att bli den första serien Edvin Ryding gör efter framgångssagan på Netflix. Redan i slutet av maj kan vi dock se honom i långfilmen En del av dig.

Filmtopp håller dig uppdaterad om "A Life's Worth".

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL