Dwayne Johnson om sina depressioner: "Förlorade två vänner till självmord"

Dwayne Johnson om depressionen: "Förlorade två vänner i självmord"

Emil Oscar Rasmussen
05 augusti 2023 kl. 20:00

"Visste inte vad mental hälsa var för något"

Dwayne Johnson är ett av Hollywoods tyngsta namn – både när det kommer till status och muskelmassa – men framgång är som bekant inte alltid förknippat med lycka. Den senaste veckan har "The Rock" öppnat upp sig i intervjuer och på sociala medier om stunder i livet då han lidit av depression.

Dwayne Johnson är en av världens kändaste skådespelare. De senaste åren har han rapporterats vara en av de bäst betalda skådisarna i världen och genom "The Rocks" karriär har vi sett honom i filmer som The Scorpion King (2002), Race to Witch Mountain (2009), San Andreas (2015), Viana (2016), Jungle Cruise (2021), Red Notice (2021) och Black Adam (2022). Utöver det har han också spelat bärande roller i stora franchises som Jumanji och Fast & Furious.

Tidigare i dag kunde vi rapportera stjärnans besvikelse över att Black Adam 2 inte blir verklighet, något han menar beror på organisationsförändringar hos Warner och DC. Men filmen blev också ett ekonomiskt fiasko.

På pappret har den karismatiske före detta wrestlingprofilen allt man kan tänka sig – men oavsett vem man är kan mental ohälsa göra sig påmind. Det är någonting som Dwayne Johnson har talat öppet om den senaste tiden, när han avslöjat att både han själv och nära till honom har drabbats.

Dwayne Johnson om sina depressioner: "Förlorade två vänner till självmord"
Dwayne Johnson i Black Adam. Foto: Warner Bros.

Dwayne Johnson om depression: "Jag förlorade två vänner i självmord"

För en knapp vecka sedan medverkade Dwayne Johnson i podcasten The Pivot. Där öppnade han upp om allt från sin roll som pappa och hur han har lidit av depression flertalet gånger under sitt liv. Efter sin medverkan i The Pivot utvecklade Johnson dessutom sina tankar om mental hälsa ytterligare på sociala medier.

– Om du går igenom den egen version av mental hälsa som förvandlats till mental ohälsa (översatt från det betydligt fyndigare "mental wellness turning into mental hell-ness") är det viktigaste du kan göra att prata med någon. Det kan inte lösa sig om du håller smärtan inom dig. Att ha modet att prata med någon är din superkraft. Jag förlorade två vänner i självmord. Prata med någon. Oavsett hur du mår är du aldrig ensam, skriver Dwayne Johnson på sin Instagram.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Dwayne Johnson (@therock)

I podcasten avslöjade Johnson att han upplevde depression första gången när han gick på college och skadade sig, vilket hindrade honom från att spela amerikansk fotboll. Nästa period kom flera år senare efter en skilsmässa, och Johnson menar att han vid båda dessa tillfällen inte fattade vad det var han led av.

– Jag visste inte vad mental hälsa var för något. Jag visste inte vad depression var för något. Jag visste vara att jag inte ville vara där, säger Johnson om sin depression under skoltiden.

Den senaste gången Johnson upplevde depression var omkring 2017, men den gången menar han att han visste vad det var och att han hade vänner att prata med. Han menar också att han roll som pappa till tre döttrar har hjälpt honom.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL