Dwayne Johnson om sina depressioner: "Förlorade två vänner till självmord"

Dwayne Johnson om att Black Adam 2 skrotas: "stort mysterium"

Filmtopp
05 augusti 2023 kl. 10:00

Inte ens Hollywoods största stjärna går säker

Dwayne Johnson hade planer på att bygga en franchise runt superhjälten Black Adam. Nu meddelar Hollywoodstjärnan att så inte blir fallet.

När den Dwayne Johnson-frontade superhjältefilmen Black Adam släpptes ifjol var recensionerna inte nådiga. Även här på Filmtopp sågades DC-filmen till fotknölarna när Axel Diedrichs delade ut bottenbetyg med följande motivation:

"Det här är en superhjältefilm i nivå med första Justice League. Det vill säga en från början till slut substanslös sörja utan något som helst egentligt innehåll. Precis allt är lika själlöst som förutsägbart."

Dwayne Johnsons om att Black Adam 2 skrotas: "stort mysterium"

Ekonomiskt floppade Black Adam desto hårdare. Trots en stark öppning blev det en total intjäning på 393,3 miljoner dollar, och då uppges filmen ha kostat 195 miljoner dollar att producera och ytterligare 100 miljoner dollar att marknadsföra. Med alla övriga omkostnader och skatter menar källor till Variety att filmen skulle behövt dra in 600 miljoner dollar för att gå jämnt ut.

En som har svårt att förstå varför Black Adam 2 slängs i papperskorgen är Black Adam själv, det vill säga Dwayne Johnson. I ett samtal med Kevin Hart i podcasten Hart to Heart, säger Hollywoods högst betalda skådespelare att icke-förverkligandet av uppföljaren "kommer alltid att vara ett stort mysterium".

Black Adam 2
Dwayne Johnson i Black Adam. Foto: Warner Bros.

Kina skulle gjort stor skillnad

Om Johnson själv hade fått bestämma skulle Black Adam utvecklas till en egen franchise inom DC-universumet. Stjärnan själv menar också att studiochefernas beslut är obegripligt:

– Du har den största premiären i din karriär. Visst, inget Kina, det skulle ha inneburit 100 kanske 200 miljoner dollar mer i intäkter. Du etablerar en ny superhjälte och du vill utveckla franchisen. Du tar tillbaka Superman och Henry Cavill – folk blev som tokiga. Vi skapade en diversifierad superhjälte-portfolio där vi har icke-vita män och kvinnor i Black Adam 2 med.

Påverkades av organisationsstrukturer

Stjärnan menar att anledningen till att Black Adam 2 skrotas beror på organisationella strukturförändringar:

– Black Adam blev fast i en virvel av nytt ledarskap. Och under tiden, när vi skapade, utvecklade och filmade Black Adam, var det så många förändringar inom ledningen. Och som du vet, när som helst när du har ett företag – men särskilt av den storleken och omfattningen som är ett publikt börsnoterat företag – och när du har alla dessa förändringar inom ledningen, så kommer det in personer som kommer att fatta kreativa och ekonomiska beslut som du kanske inte håller med om.

Dwayne Johnson har nu tio stycken kommande projekt framför sig, däribland "Jungle Cruise 2" och "Red Notice 2".

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL