Dolph Lundgren får egen Rocky-film

Dolph Lundgren får egen Rocky-film

Emil Oscar Rasmussen
29 juli 2022 kl. 13:07

Rocky-spinoff med Lundgren på gång.

"Rocky"-universumet fortsätter att expandera. Näst på tur ser ut att vara spinoffen "Drago", med fokus på Dolph Lundgrens karaktär, Ivan Drago, och hans son. MGM-projektet ska nu ha anlitat en manusförfattare för att sätta igång arbetet med filmen på allvar.

Redan förra året avslöjade Dolph Lundgren i en intervju med The Hollywood Reporter att det fanns planer på en Rocky-spinoff med fokus på hans karaktär, Ivan Drago. Nu rapporterar The Wrap att MGM, som ligger bakom den kommande spinoffen, har anlitat en manusförfattare för att sätta projektet i rullning på allvar.

Enligt The Wrap är det den relativt okända Robert Lawton som fått i uppdrag att skriva manuset till Drago, som filmer kommer att heta. Lawton har en näst intill tom meritlista hittills i karriärer, men uppmärksammades förra året för det oproducerade filmmanuset "Becoming Rocky" – ett manus om skapandet av den första Rocky-filmen.

Handlingen i spinoffen är ännu inte tillkännagiven, men som projekttiteln antyder är det Ivan Drago och sonen Viktor Drago som kommer att stå i centrum för strålkastarljuset. Dolph Lundgrens Ivan Drago såg vi första gången i Rocky IV (1985) och Viktor Drago, spelad av Florian Munteanu, gjorde debut i universumet i Creed II (2018).

Om Sylvester Stallone kommer att medverka i Drago är okänt, men franchisens stjärna och upphovsman befinner sig i nuläget i konflikt med Creed-producenterna Irwin Winkler och David Winkler. Så sent som förra veckan vände sig Stallone till Instagram för att – i nu borttagna posts – såga far och son-duon. 

Stallone kallade bland annat David Winkler för "smärtsamt talanglös" och Irwin Winkler för "påfallande talanglös och parasitisk producent av Rocky och Creed". I de två borttagna inläggen som publicerades av Stallone, påstod stjärnan också att det hade funnits åtminstone tre ytterligare Rocky-filmer utan Irwin och att han vill ha tillbaka åtminstone lite av rättigheterna till franchisen.

Den kommande tredje filmen i Creed-filmserien har ännu inget bekräftat premiärdatum i Sverige, filmen skulle ha amerikansk biopremiär den 23 november, men ser nu ut att ha flyttats fram till mars 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL