Disneys chef försvarar Marvel filmerna

Disneys chef försvarar Marvel filmerna

Filmtopp Admin
Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 25 oktober 2019 kl. 10:10

Bob Iger slår tillbaka mot Martin Scorsese och Francis Coppola.

Efter att Martin Scorsese dissat Marvels cinematiska alster som "inte riktig film" har han fått backning av en annan ikon, Gudfadern-regissören Francis Ford Coppola. Nu får de stora filmregissörerna mothugg av Disneys chef Bob Iger.

I början av oktober högg Martin Scorsese, aktuell med sin nya film The Irishman, till mot Marvel med att bland annat kalla deras verk för nöjesparker snarare än filmer. Ett par veckor senare fick han stöd av den också legendariska regissören Francis Ford Coppola (Gudfadern, Apocalypse Now) som kallar Marvels filmer "avskyvärda".

Efter påhoppen mot Marvel kliver nu Disneys chef Bob Iger fram och tar superhjältefilmerna i försvar. Detta i en intervju med Wall Street Journal

– Martin Scorsese och Francis Ford Coppola är två av de filmskapare jag håller allra högst. Men när Francis yttrar ordet "avskyvärda" använder han ett ord jag skulle säga om massmördare. Det är filmer vi pratar om. Jag förstår inte vad de försöker kritisera oss för när vi gör filmer som miljontals personer gladeligen tittar på. Black Panther är minst lika bra som någonting de gjort.

På vems sida i debatten står du?

NÄSTA ARTIKEL