Vaiana

Vaiana 2 tar publiken på ett nytt äventyr – redan i år!

  • Disney+
Johan Samuelsson Krantz
08 februari 2024 kl. 10:02
ANNONS
ANNONS

Disney överraskar med uppföljaren som alla väntat på

Efter framgången med den första filmen ger Disney oss nu "Vaiana 2", en efterlängtad uppföljare som får sin premiär tidigare än väntat. Premiären för filmen har bekräftats för hösten 2024.

Nyheten om att Disney-favoriten Vaiana (engelsk titel: Moana) får en uppföljare tar många emot med stor glädje. Under gårdagen kom bekräftelsen om att en efterlängtad uppföljare blir av, med det överraskande tillägget att en premiär väntar redan under 2024. Variety rapporterar att Vaiana 2 kommer att ha biopremiär den 27 november i år, då publiken åter kommer få följa med på storslagna äventyr över haven.

Foto: Walt Disney Studios.

Regisserad av Dave Derrick Jr. (Frost) kommer denna nya film att fortsätta berättelsen om Vaiana och Maui, med en ny besättning av osannolika sjöfarare. Handlingen kretsar kring Vaiana resa till de farliga och förlorade haven i Oceanien, efter att ha fått ett oväntat samtal från sina vägvisande förfäder.

Huvudrollerna kommer att återigen spelas av Auli'i Cravalho (Haileys lista) som Vaiana och Dwayne Johnson som Maui. 

Vaiana 2 förväntas kompensera Disneys motgångar

Vaiana blev en framgång för Disney när den släpptes 2016 och drog in över 680 miljoner dollar världen över. Det överraskande beslutet att släppa en uppföljare på biograferna kommer efter en del motgångar för Disney under 2023, med flera misslyckade filmer vid biljettluckan.

Det nya äventyret förväntas återigen blanda spänning, humor och hjärtevärmande berättelser som kommer att tilltala en bred publik i alla åldrar. Med musik från Abigail Barlow, Emily Bear, Opetaia Foa'i och Mark Mancina kommer Vaiana 2 förhoppningsvis kunna kompensera för Disneys mindre lyckade projekt förra året.

Parallellt fortgår även arbetet med en live-action-adaption av Vaiana.

Premiären av "Vaiana 2" äger rum i USA den 27 november i år. Ett svenskt premiärdatum är ännu inte bekräftat.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL