Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dwayne Johnsons största filmer

Dwayne Johnsons största filmer

Filmtopp
Emma Nilsson | Lista
02 maj 2022
Filmtopp
Emma Nilsson | Lista
02 maj 2022

Filmtopp firar stjärnans femtioårsdag!

Dwayne "The Rock" Johnson fyller 50 år i dag och det firar vi på Filmtopp med en lista på några av hans största filmer.

Dwayne Johnson är Hollywoods högst betalade skådespelare just nu och har varit med i toppen ett bra tag. I Forbes lista på de högst betalade underhållarna 2022 är han på plats fyra av, där han endast slås av Peter Jackson, Bruce Springsteen och Jay-Z. Det är inte för inget som Johnson betalas generöst av filmbolagen: de produktioner han medverkar i drar in stora stålar. Här listar vi några av han mest framgångsrika stunder i karriären...

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Jumanji: Welcome to the Jungle
Foto: Sony Pictures Releasing.

Den film på listan som dragit in allra mest stålar genom biljettförsäljning är Jumanji: Welcome to the Jungle som frontas av Dwayne Johnson. I den följer vi fyra tonåringar som tvingas städa skolans källare när de helt oväntat sugs in i ett tv-spel där de hamnar i den spelkaraktärer de valde precis innan de fastnade i spelet. De inser snabbt att att de har vars tre liv och enda sättet för dem att överleva och komma ut till den riktiga världen måste de spela med och vinna spelet. De vägleds genom spelets handling och terräng av NPC:n Nigel Billingsly som berättar hur de ska bryta förbannelsen som ligger över Jumanji. 

Vi har Alex Wolff i rollen som Spencer som sedan hamnar spelkaraktären Dr. Smolder Bravestone som spelas av Dwayne Johnson. Rollen Martha spelas av Morgan Turner vars spelkaraktär blir Ruby Roundhouse med skådespelerskan Karen Gillan. Bethany spelas av Madison Iseman som väljer spelkaraktären Professor Sheldon “Shelly” Oberon som spelas av Jack Black. Ser’Darius Blain gör rollen som Fridge som hamnar i spelkaraktären Franklin “Mouse” Finbar där vi ser Kevin Hart

Biljettintäkter: 962 542 945 dollar

Streamas på: Viaplay

Baywatch (2017)

Baywatch (2017)
Foto: Paramount Pictures.

I denna film, som är baserad på TV-serien Baywatch från 1989, har vi Dwayne Johnson i rollen som Mitch Buchannon som tillsammans med Alexandra Daddario,Kelly RohrbachIlfenesh Hadera och 
Jon Bass kämpar för att hålla sitt område säkert. Den odrägliga Matt Brody spelas av Zac Efron och i rollen som den mystiska klubbägaren ser vi Priyanka Chopra Jonas. 

Tillsammans med sin grupp av badvakter ser Mitch Buchannon till att hav och strand är säkert för besökarna, men gruppens arbete försvåras när den unga guldmedaljören Matt Brody får jobb som badvakt mot Mitchs vilja. Samtidigt som badvakterna kämpar för att få bort den nya drogen flakka från deras strand måste de lära Matt hur man är som badvakt och en mystisk klubbägare, Victoria Leeds, som köper upp misstänksamt många fastigheter längs stranden. 

Mer läsning: 

Baywatch med Johnson sålde bra i relation till vad den kostade att göra, och drog in närmare det dubbla av vad produktionens nota gick på. Filmen däremot var det inte allt för många som gillade.  

Biljettintäkter: 177 856 751 dollar

Streamas på: Netflix, Viaplay, Amazon Prime

Moana (2016)

Moana på Disney
Foto: Disney.

 “What can I say except, you’re welcome”. 

På listan med Dwayne Johnsons största filmer hittar vi en riktigt färgstark barnfavorit, Moana. Hövdingens dotter Vaiana har alltid dragits till vattnet och horisonten, men hennes pappa har dragit tillbaka henne till ön och hennes förpliktelser lika snabbt. När de en dag upptäcker att fiskarna försvunnit och det som en gång grönskat har börjat dö, på grund av en förbannelse som utlösts av halvguden Maui, ser Vaiana inget annat val än att ge sig av över havet för att tvinga Maui att ställa allting till rätta. 

Auli’i Cravalho är rösten till rollfiguren Moana och Dwayne Johnson är rösten bakom halvguden Maui i denna gripande animation.

Biljettintäkter: 643 668 897 dollar

Streamas på: Disney+

Central Intelligence (2016)

Central Intelligence
Foto: Warner Bros.

Johnson gillar att slå sig samman med andra Hollywoodstjärnor. I Central Intelligence levererar vad många anser vara en komedi av toppklass, mycket tack vare den fantastiska duo han här bildar med Kevin Hart. Andra bekanta ansikten i filmen är Amy Ryan, Jason Bateman, Ryan Hansen och Aaron Paul.

Under sin skoltid blev Bob Stone brutalt mobbad där han till och med blev utslängd på basketplanen helt naken inför alla elever och den enda som hjälpte honom var den populära Calvin Joyner som gav sin jacka för att skyla Bob. 20 år senare träffas de igen i ett förvirrat möte när Bob Stone återvänder med ett helt nytt utseende och avslöjar att han är med i CIA och att han behöver Calvins hjälp för att rädda världen, men för att lyckas behövs “a little Hart and a big Johnson”. 

Biljettintäkter: 216 972 543 dollar

Streamas på: Netflix, Viaplay, Amazon Prime

Tooth Fairy (2010)

Tooth Fairy
Foto: 20th Century Fox.

Tooth Fairy blev likt Baywatch en konstnärlig flopp – men Dwayne Johnson gör en minst sagt underhållande tolkning av rollen som tandfen när han blir indragen i sagovärlden där vi också ser filmlegenden Julie Andrews och komikern Stephen Merchant. Filmen drog även in närmare det trippla av vad den kostade att göra.

Ishockeyspelaren Derek Thompson även känd som The Tooth Fairy på grund av hans hårda och ibland fula spel som kostar motståndarna sina tänder i rinken. Han är en man som säger som det är, hur hårt det än kan låta. En dag när hans dotter frågar varför tandfen inte varit och lämnat en peng för hennes tappade tand är han på väg att berätta att tandfen inte finns på riktigt, men hans fru hinner avbryta honom innan han säger för mycket. Under natten upptäcker Derek en lapp under sin kudde där det står att han för att ha krossat drömmar döms till att avtjäna tid som en tandfe. För att klara av detta måste den brutalaste mannen i rinken börja tro. 

Biljettintäkter: 112 462 508 dollar

Streamas på: Viaplay

Fast Five (2011)

Fast Five
Foto: Universal Pictures.

Efter att ha flytt till Rio de Janeiro planerar Dom Toretto och Brian O’Conner ett enormt tillslag tillsammans med sitt crew för att köpa sig fria, men det går inte som planerat. Efter bakslag när de ska stjäla tre bilar från ett tåg skjuter Zizi, som arbetar för Brasiliens knarkkung, de DEA-agenter som vaktade bilarna ihjäl och Dom och Brian blir tillfångatas för att föras till knarkkungen Hernan Reyes. De lyckas ta sig därifrån och måste fly från Reyes och hans gäng, men de blir snabbt medvetna om att de är huvudmisstänkta i mordet på DEA-agenterna och att de nu jagas av en farlig anfallsstyrka som leds av den tuffa Hobbs. 

I Fast Five återvänder Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Matt Schulze, Sung Kang och Gal Gadot för ännu en fartfylld actionfilm. Joaquim de Almeida spelar knarkkungen Hernan Reyes och den övermäktiga Hobbs spelas av Dwayne “The Rock” Johnson. Hans gigantmöte med Vin Diesel sålde biljetter likt få andra filmer vid den här tiden.

Biljettintäkter: 626 137 675 dollar

Streamas på: Viaplay, Amazon Prime

Red Notice (2021)

Red Notice med rekord på Netflix
Foto: Netflix.

Internationella konsttjuvar som tävlar mot varandra samtidigt som specialagenter från FBI och Interpol gör allt i sin makt för att stoppa stölderna. Allt handlar om Cleopatras tre ovärderliga ägg och alla är på jakt efter dem. Specialagenten John Hartley får i uppdrag att tillsammans med Interpol undersöka en potentiell stöld av ett av äggen. Han upptäcker att ägget som finns på museet är en förfalskning och konsttjuven Nolan Booth har det äkta ägget, men det är inte bara de som är ute efter att ha alla tre ägg i sin besittning för Booths största konkurrent Sarah Black även känd som The Bishop har också siktet inställt på äggen. Med list och styrka kämpar de mot och med varandra för att få tag på Cleopatras ägg. 

I denna spännande actionkomedi har Dwayne Johnson rollen som FBI specialagenten John Hartley, Ryan Reynolds är den internationella konsttjuven Nolan Booth och Gal Gadot spelar Nolans största konkurrent Sarah “The Bishop” Black. 

Streamas på: Netflix

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL