Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Simpsons

TIPS: Så kan du maxa Simpson-upplevelsen!

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 januari 2021

Förhöj upplevelsen av världens roligaste familj.

Att alla säsonger av The Simpsons finns tillgängliga att se på Disney+ är en nyhet vi alla är glada över. Här kommer tre enkelt knep för att förhöja upplevelsen av den skruvade familjens äventyr.

Den älskade TV-serien The Simpsons har rullat i 32 säsonger och har ännu inte nått vägs ände. Totalt sett har familjen i Springfield roat oss i 695 avsnitt, vilket blir cirka 255 timmar.

Alla säsonger är givetvis inte lika skarpa, men serien har ändå lyckats hålla sig relevant sedan första säsongen sändes 1989.

Nu finns de 30 första säsongerna av serien att se på Disney+ där man även hittar den kritikerrosade långfilmen från 2007. Nedan följer ett knep du kan ta till dig av för att göra upplevelsen av The Simpsons så bra som möjligt.

Använd originalformatet.

Från 1989 fram till 2010 skapades The Simpsons i 4:3-format, anpassat för den gamla sortens TV-apparater. Detta innebär att bilden gjordes i fyrkantigt format och inte i det vida formatet vi är vana vid i dag.

Om du startar The Simpsons på Disney+ i dag är avsnitten anpassade för våra nya, smala TV-apparater vilket innebär att man har förstorat originalbilderna för att anpassa dem efter våra moderna skärmar. Det finns två stora problem med detta:

1) När du förstorar upp en jämt kvadratisk bild på detta sättet så måste man också skära bort en hel del från toppen och botten av bilden, annars får den inte plats i avlång bild. Med andra ord försvinner det en hel del detaljer från de annars så detaljrika bilderna. Med detta försvinner också många av de dolda skämten som finns utspridda lite överallt i serien.

2) Serien är inte tecknad särskilt högupplöst från grunden så när man förstorar bilden på detta sättet blir grafiken bara sämre och grynig.

Tack och lov är detta ganska enkelt att åtgärda. I Disney+ appen är det bara att gå in på fliken Mer info under Simpsons och sedan se till att "anpassat bildformat" inte är i bockat. Så fort du kryssar detta så visas avsnitten i sitt originalformat.

MER LÄSNING: De bästa serierna 2021!

NÄSTA ARTIKEL