Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Premise säsong 2 – detta vet vi

The Premise säsong 2 – detta vet vi

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2021

Får vi fler avsnitt av antologiserien?

"The Premise" är den karaktärsdrivna antologiserien som riktar fokus på individer som definieras av samtida problem. Kommer vi att få se även en andra säsong av serien?

B. J. Novak blev känd när han jonglerade sina många bollar i den amerikanska versionen av The Office – där var han skådespelare, producent, manusförfattare och han regisserade dessutom några avsnitt. Sedan Novak slog igenom i ung ålder har det varit många i film- och tv-branschen som väntat på att han ska skapa något eget och nu har han äntligen skapat sin egen tv-serie.

The Premise är Novaks antologiserie som nyligen hittade till den svenska marknaden genom Disney+. Den första säsongens fem avsnitt består alla av fristående berättelser som följer karaktärer som står i centrum av samtida problem – många av dem är problem som dessutom anses snåriga att diskutera.

Frågan är bara om Novaks första egenskapade serie får ett fortsatt liv även efter den första säsongen? Filmtopp har försökt ta reda på hur det ligger till med den saken.

LÄS OCKSÅ: Recension: The Premise (säsong 1)

När kommer The Premise säsong 2?

"The Premise" har i skrivande stund inte förnyats med en andra säsong – men serien har inte heller avslutats. Det finns med andra ord all anledning att hoppas på en fortsättning längre fram. Antologier är lite av en udda fågel när det kommer till serier och deras eventuella framgång kan vara svår att bedöma, vilket också gör det aningen mer komplicerat att spekulera om deras framtid. Eftersom varje avsnitt följer en ny handling och nya karaktärer kan det nämligen ta ett tag för den här typen av serie att etablera sig.

Ofta krävs det ett eller två avsnitt som verkligen blir riktiga snackisar för att antologiserier ska bli långvariga, men det kan som sagt ta tid innan det sker. Det bästa exemplet på en antologiserie som blev en storsuccé men behövde tid på sig att växa är givetvis Black Mirror.

Något som talar för en fortsättning av The Premise är att det alltid finns mer att berätta i den här typen av antologiserier. Eftersom det ständigt dyker upp nya samtida problem, som kan fungera som premisser, kommer det alltid att finnas saker som kan inspirera framtida avsnitt.

Vi misstänker att vi kommer att få vänta ett tag till innan vi vet om The Premise lyckas göra ett tillräckligt stort avtryck för att få även en andra säsong, men det är ingen tvekan om att det finns goda möjligheter att fortsätta serien. Har du fastnat för The Premise finns det alltså all anledning att hoppas på fler avsnitt.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna 2021

NÄSTA ARTIKEL