8 surpriser i våra Disneyfavoriter

Stor varsel på Disney – säger upp 7 000 anställda

  • Disney+
Moa  Andersson
Uppdaterad 10 februari 2023 kl. 10:02 | Publicerad 09 februari 2023 kl. 08:02

Bob Iger tillbaka som Disneys VD – svingar yxan direkt

Disney kommer att minska sin personalstyrka med 7 000 anställda i ett försök att sänka kostnader. Siffran representerar 3,2 procent av Disneys totala personalstyrka på cirka 220 000.

Bob Iger, Disneys nya VD, uppger i samband med ett rapportsläpp på onsdagskvällen att företaget nu varslar 7 000 anställda. Detta för att kunna kapa kostnader med 5,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 58 miljarder svenska kronor, det rapporterar Variety.

Med sport exkluderat ska tre miljarder dollar ska sparas in på innehåll, och 2,5 miljarder dollar från andra segment. Samtidigt delar man upp bolaget i tre olika avdelningar och separerar streamingtjänsten från Disneys nöjesparker. I samband med detta kapar de 7 000 jobb, motsvarande 3,2 procent av arbetsstyrkan räknat på de 220 000 anställde världen över.

Stor varsel på Walt Disney – säger upp 7 000 anställda
Lejonkungen. Foto: Disney.

"Vi kommer kolla riktigt noga på allt vi gör"

Bob Iger är tillbaka som Disneys VD efter han 2020 överraskande meddelade sin omedelbara avgång för att istället bli styrelseordförande. Men nu är han tillbaka i rollen som VD och svingar direkt med yxan. 

Iger sade i samband med rapportsläppet att han inte tog lätt på beslutet att varsla jobben. Han förklarade att han har enorm respekt och uppskattning för deras anställdas engangemang över hela världen.

– Vi kommer kolla riktigt noga på allt vi gör, i allmänhet underhållning, eftersom saker i en mer konkurrensutsatt värld helt enkelt har blivit dyrare, sade Iger angående innehållsfronten.

Stor varsel på Walt Disney – säger upp 7 000 anställda
Foto: Disney.

Nu har Disney även gått ut med stora nyheter kring vad man planerar att släppa för nya filmer, bland annat Frost 3.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL