Bosch får två nya serier på Amazon Prime Video

Bosch får två nya serier på Amazon Prime Video

  • Amazon Prime
Filmtopp
09 februari 2023 kl. 07:02

Boschs kollegor får egna serier

Det populära kriminaldramat "Bosch" får två nya serier som ska expandera polis-universumet. Här är allt vi vet om den nya storsatsningen på Amazon Prime Video.

Polisserien Bosch rullade mellan 2014-2021 och anses vara en av de bästa av sitt slag i modern tid. Knappt två år efter att serien gått i graven låter Amazon oss veta att de arbetar på inte bara en, utan två serier som ska bära seriens arv vidare.

Vi lever numera i tider där inte bara filmer ynglar av sig spinoffs, de senaste åren har vi fått se serier såsom Yellowstone och Dexter bygga vidare på sina universum. Nu är tittarfavoriten Bosch näst på tur med två serier som kommer att följa karaktärer vi känner till mycket väl från originalet.

Boschs kollega Jerry får egen serie. Foto: Amazon Prime Video.

Den första spinoff-serien kommer att fokusera på Harry Boschs tidigare partner, detektiv Jerry Edgar (Jamie Hector) som tas ut på ett undercover-uppdrag för FBI i Little Haiti, Miami. Där tvingas han balansera sin nya tillvaro med stadens skitiga undersida, samtidigt som han jagas av sitt mystiska förflutna.

I den andra serien som utvecklas följer vi detektiv Renée Ballard, som anlitas för att leda Los Angeles-polisens nya kalla fall-avdelning. Förutom att utreda olösta brott är Renee angelägen om att bygga upp trovärdighet för polisavdelningen och ordna rättvisa för samhället. Inspirerad av sin pensionerade mentor Harry Bosch, gör Renee saker på sitt sätt när hon löser fall med okonventionella metoder. 

Om Titus Welliver som spelade Bosch i originalserien kommer att medverka i någon av de kommande produktionerna är ännu inte känt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL