Recension: American Horror Stories (säsong 3) – nya obehagliga berättelser

Recension: American Horror Stories (säsong 3) – nya obehagliga berättelser

  • 4 x 45 min
  • Skräck, Drama
  • Disney+
Moa  Andersson
30 november 2023 kl. 12:11

En känsla av att vad som helst kan hända i nya American Horror Stories-säsongen

"American Horror Stories" säsong 3 har äntligen premiär på Disney+. Spinoff-serien nådde den svenska marknaden 2021 och bjuder nu in till nya, kittlande, spännande och läskiga historier.

  • Skapare:
    Brad Falchuk, Ryan Murphy
  • I rollerna:
    Jessica Barden, Emma Halleen, Seth Gabel, Jeff Hiller m.fl.

American Horror Stories är en spinoff på Ryan Murphys och Brad Falchuks prisbelönade serie American Horror Story. Två titlar som lätt kan blandas ihop och man kan fråga sig vilken som är vilken. Varje avsnitt bjuder på en ny, fristående skräckhistoria och nu är det äntligen premiär för säsong 3 Disney+

American Horror Stories säsong 3
Nu är det premiär för "American Horror Stories" säsong 3 på Disney+. Foto: Disney+

I första avsnittet möter vi Shelby Brubaker 

I det första avsnittet får vi möta Shelby Brubaker vars mamma tragiskt har avlidit av bukspottkörtelcancer. Tillsammans med sin pappa flyttar hon till ny plats för att få en nystart. Dock blir det inte en helt perfekt för henne i skolan hon kommer till, där hon till en början känner sig väldigt annorlunda och hamnar i bråk. 

Men hon träffar en unik kvinna online under namnet "BFF Forever", som får smeknamnet Bestie. De blir bättre och bättre vänner och börjar prata mer och mer efter skolan. Efter en kort tid börjar hennes onlinekompis få henne att göra saker som egentligen inte är något som tillhör vanligheten – och plötsligt är obehaget igång.

American Horror Stories säsong 3
Foto: Disney+

"Kittlande spänning och en känsla av att vad som helst kan hända"

Sedan 2011 har skaparna av American Horror Stories och Story omdefinierat skräckgenren med olika inslag som till exempel en häxklan, ett hemsökt hotell och jordens undergång. Serien har gett upphov till en skara hängivna fans som ser fram emot fasorna nästa avsnitt eller säsong kan tänkas bjuda på. 

Det här är omtyckt serie och många fans har sett fram emot vad den nya säsongen kan komma med för nya och obehagliga berättelser. Personligen är jag inte världens största fan av denna typ av genre, men jag har en stor förståelse för den kittlande spänningen och känslan om att vad som helst kan hända härnäst.

"American Horror Stories" säsong 3 finns nu att streama på Disney+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL