Premiär för The Mandalorian säsong 3 – allt vi vet om nya avsnitten

Premiär för The Mandalorian säsong 3 – allt vi vet om nya avsnitten

  • Disney+
Filmtopp
26 februari 2023 kl. 10:02

This IS the way…

Nu kommer äntligen "Mando" och "Baby Yoda" tillbaka med nya avsnitt. Att vi har mycket att se fram emot i The Mandalorian säsong 3 råder det inga tvivel om.

Även om de nya Star Wars-filmerna har fått en hel del kritik från både fans och kritiker är de flesta överens om att The Mandalorian är bland det bästa som har hänt den där galaxen långt, långt borta.

MER LÄSNING: Alla nya serier på Disney+ i mars

Efter två lyckade säsonger är den tredje snart här, närmare bestämt på onsdag. Att det skulle bli en tredje säsong gick Disney ut med redan i oktober 2020 och intressant nog sa de redan då att den skulle ha premiär i februari 2023. Även om det nu blir den 1 mars i stället, är det ganska pricksäkert sett till pandemin.

The Mandalorian
Snart får vi återse "Baby Yoda". Foto: Disney

The Mandalorian – en av världens bästa serier

I väntan på den tredje säsongen har Disney släppt två andra Star Wars-serier i live action-format – The Book of Boba Fett, som släpptes 2021, och Obi-Wan Kenobi, från 2022. Även om de också har mötts av positiv respons har de inte rönt samma framgångar som The Mandalorian.

Den Jon Favreau-skapade serien har nämligen 8,7 av 10IMDb med över 500 000 röster, vilket gör The Mandalorian till en av plattformens högst rankade TV-serier. I skrivande stund är den placerad på plats 86 på IMDb:s lista över de bästa serierna någonsin. Serien har även vunnit 14 stycken Emmys under åren, varav två vinster har gått till vår egen Ludwig Göransson som skrivit seriens hyllade soundtrack.

The Mandalorian (Pedro Pascal) och The Child.
Stillbild ur "The Mandalorian" .Foto: Disney

Lämnade oss med en hissnande final

På tal om IMDb och höga betyg. Imponerande nog har inget av de 16 släppta avsnitten under 7,5 i betyg från de entusiastiska fansen och nästan 13 av dem har 8,3 eller högre. Bäst betyg av alla har den andra säsongens finalavsnitt, som med över 56 000 röster har nått det otroliga snittet 9,8 av 10. Sett till att det var avsnittet som vi senast fick ta del av är givetvis förväntningarna skyhöga på det nya premiäravsnittet.

MER LÄSNING: Bästa serierna på Disney+

I den nya säsongen fortsätter Mando och Grogus storslagna äventyr. Denna gången ska "Mando" (Pedro Pascal) och historiens gulligaste jedi "Baby Yoda" möta nya utmaningar på Mandalore – den mandaloriska hemplaneten.

Vad som kan vara bra att veta är att den tredje säsongen tar vid efter händelserna i Star Wars-serien The Book of Boba Fett.

Se trailern till The Mandalorian säsongen 3 här nedan:

Så många avsnitt består The Mandalorian säsong 3 av

Likt de tidigare säsongerna kommer den nya säsongen av The Mandalorian bestå av åtta stycken avsnitt. Någon exakt speltid för de nya avsnitten har Disney ännu inte gått ut med, men gissningsvis kommer de som tidigare säsonger variera i längd mellan 30-50 minuter.

Enligt IMDb släpps avsnitten veckovis och vi kommer endast att få ta del av det allra första under premiärdagen. Det sista avsnittet, kapitel 24, landar på Disney+ den 19 april.

The Mandalorian
Foto: Disney

Blir det fler avsnitt?

För alla som har missat detta kommer nu väldigt positiva nyheter – The Mandalorian är redan förnyad för en ytterligare säsong. Detta rapporterar Variety, som skriver att Jon Favreau har sagt att en fjärde säsong redan är färdigskriven och redo att spelas in. Samtidigt är inte detta officiellt bekräftat av varken Disney eller Lucasfilm.

"Säsong fyra, ja, den har jag redan skrivit. Vi måste veta vart. vi ska för att kunna berätta en fullt utformad berättelse. Vi har kartlagt allt, Dave [Filoni] och jag, och långsamt börjar du skriva varje avsnitt. Jag skrev under postproduktionen. Hela alltet känns som en fortsättning och en komplett story", ska Favreau ha sagt.

"The Mandalorian" säsong 3 har premiär på Disney+ onsdagen den 1 mars.

NÄSTA ARTIKEL