Premiär för "Cristóbal Balenciaga" – en intim skildring av modedesignern

Premiär för "Cristóbal Balenciaga" – en intim skildring av modedesignern

  • Disney+
Johan Samuelsson Krantz
19 januari 2024 kl. 17:01

Följ med i berättelsen om en av modets mest inflytelserika figurer i historien

Serien "Cristóbal Balenciaga" utlovar en visuell fest av kreativ briljans, haute couture och dekadens.

Den kommande spanska biografiska dramaserien Cristóbal Balenciaga som har premiär på Disney+ i dag, den 19 januari, utlovar en intim skildring av den legendariske modedesignern. Serien, skapad av Aitor Arregi, Jon Garaño, Jose Mari Goenaga och Lourdes Iglesias, utforskar livet och arvet från Cristóbal Balenciaga. I huvudrollen träffar vi Alberto San Juan, som ännu inte rönt någon internationell uppmärksamhet.

Med ett skickligt berättarteam och en stjärnspäckad ensemble utlovar serien att fängsla publiken genom att utforska konstnärlighet, utmaningar och triumfer hos en av modets mest inflytelserika individer.

Cristobal Balenciaga  Disney+ premiär 19 januari - en episk modesaga från Madrid till Paris

Serien utlovar en medryckande berättelse om den fascinerande världen av Cristóbal Balenciaga. Handlingen kretsar kring 1937, när Balenciaga, efter en framgångsrik karriär i Madrid och San Sebastián, etablerar sig globalt med sin första haute couture-kollektion i Paris.

Trots framgång i Spanien möter han motstånd i det sofistikerade modeimperiet i Paris, där ikoner som Chanel och Dior härskar.

Balenciaga, driven av en obeveklig strävan efter kontroll, omvandlar motgången till en möjlighet att definiera sin stil noggrant och etablerar sig som en av historiens främsta designers. Serien kommer att djupdyka i en sjö av haute couture, kreativ briljans och den gåtfulla personligheten Cristóbal Balenciaga.

"Cristóbal Balenciaga" har premiär i dag på Disney+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL