Premiär för American Born Chinese (säsong 1) på Disney+

Premiär för American Born Chinese (säsong 1) på Disney+

  • Disney+
Sofie Landgren
24 maj 2023 kl. 11:05

En äventyrlig actionkomedi

I "American Born Chinese" får vi följa Jin Wang, en vanlig tonåring som balanserar gymnasiet med livet hemma. När han träffar en ny utländsk student på skolans första dag kolliderar ännu fler världar efter att Jin omedvetet trasslar in sig i en kamp med kinesiska mytologiska gudar.

American Born Chinese (2023)
Foto: Disney+.

Premiär för American Born Chinese (säsong 1) på Disney+

"American Born Chinese" är baserad på Gene Luen Yangs grafiska banbrytande roman som skildrar en vanlig tonårings prövningar och motgångar, vars liv för alltid förändras när han blir vän med sonen till en mytologisk gud. Det här är berättelsen om en ung mans kamp för den egna identiteten, berättad genom familj, på ett skämtsamt sätt och med inslag av fartfylld Kung-Fu.

American Born Chinese (2023)
Foto: Disney+.

En orginalproduktion från Disney+

American Born Chinese är en amerikansk actionkomediserie som kommer till Disney+ den 24 maj 2023. Första säsongen består av åtta avsnitt. Serien är regisserad av Lucy Liu och Destin Daniel Cretton, och baseras på en grafisk roman av Gene Luen Yang. Serien kretsar kring en tonårig student, Jin Wang, som kämpar med skolan och hemmalivet. När en ny utbytesstudent anländer till skolan dras han in i en kamp mellan kinesiska gudar.

I rollerna ser vi bl.a. den Oscarsvinnande succéduon från Everything Everywhere All at Once (2022), Michelle Yeoh och Ke Huy Quan.

Samtliga 8 avsnitt av American Born Chinese (säsong 1) kommer ut på Disney+ den 24 maj, missa inte detta!

Fler tips att streama på Disney+:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL