Obi-Wan Kenobi har fått ett premiärdatum

Alla nya filmer och serier på Disney+ i maj 2022

  • Disney+
Filmtopp
29 april 2022 kl. 11:30

Filmtopp listar höjdpunkterna

I maj månad släpper Disney+ den efterlängtade Obi-Wan Kenobi-serien samt den nya långfilmen med Piff och Puff. Här är streamingtjänstens stora höjdpunkter!

Disney+ släpper flera nya filmer och serier under maj månad, som avslutas med ett av deras största släpp för hela året. Vi syftar förstås på den nya serien Obi-Wan Kenobi i vilken vi äntligen återser Ewan McGregor i titelrollen. Han får spännande sällskap av ett annat bekant ansikte från prequel-trilogin, Hayden Christensen, som återvänder i rollen som Anakin Skywalker/Darth Vader.

Nya filmer och serier på Disney+ i maj 2022 – höjdpunkterna

Oussekine

Oussekine är en av nya filmer och serier på Disney+ i maj 2022.
Oussekine är en av nya filmer och serier på Disney+ i maj 2022.

Denna dokumentärserie i fyra delar är en undersökning av de fruktansvärda sanna händelserna den 5 december 1986, som ledde till att en ung student, Malik Oussekine, dog. Serien fokuserar på hans familjs kamp för rättvisa och utforskar den enorma inverkan som detta högprofilerade fall hade på det franska samhället.

Premiär: 11 maj

Sneakerella

Sneakerella är en av alla nya filmer och serier på Disney+ i maj 2022.
Foto: Disney+.

När El, en blivande sneakerdesigner från Queens, träffar Kira King, den häftigt oberoende dottern till den legendariske basketstjärnan och sneakermagnaten Darius King, slår det gnistor när de två klickar över deras ömsesidiga passion för sneakers. Med en liten knuff från sin bästa vän och ett stänk av Fairy Godfather-magi, finner El modet att använda sin talang för att fullfölja sin dröm om att bli en "legit" sneakerdesigner i branschen.

Premiär: 13 maj

Piff och Puff: Räddningspatrullen

Ny film med Piff och Puff kommer till Disney+.
Ny film med Piff och Puff kommer till Disney+.

Den kommande Piff och Puff-filmen utspelar sig trettio år efter att serien om de två legendariska karaktärerna nådde sitt slut. Piff och Puff arbetar nu på olika håll men när en gemensam vän från originalserien försvinner möts de på nytt och tar beslutet att göra allt de kan för att hitta deras vän. 

Premiär: 20 maj

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi är den mest efterlängtade av nya filmer och serier på Disney+ i maj 2022.
Foto: Disney+.

Obi-Wan Kenobi är den mest efterlängtade av nya filmer och serier på Disney+ i maj 2022. Under det galaktiska imperiets styre ger sig den före detta jedimästaren Obi-Wan Kenobi ut på ett avgörande uppdrag. Han måste konfrontera allierade som blivit fiender och möta imperiets vrede.

Premiär: 27 maj

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL