Obi-Wan Kenobi har fått ett premiärdatum

Obi-Wan Kenobi säsong 2 – detta vet vi

  • Disney+
Filmtopp
Uppdaterad 22 juni 2022 kl. 14:06 | Publicerad 21 juni 2022 kl. 16:06
ANNONS
ANNONS

Kommer Obi-Wan tillbaka med en andra säsong?

Hela säsongen av "Obi-Wan Kenobi" finns nu att streama på Disney+. Kan vi vänta oss även en andra säsong framöver? Filmtopp har undersökt saken.

Det hoppades, ryktades och viskades i åratal och till sist dök den upp – serien med Obi-Wan Kenobi i fokus. Under sex avsnitt har vi fått följa den älskade karaktären från Star Wars-universum, när han gjort vad han kunnat för att rädda prinsessan Leia som barn.

Den extremt efterlängtade serien – där Ewan McGregor och Hayden Christensen har repriserat sina roller som Kenobi och Anakin Skywalker – har både hyllats och fått ett och annat ögonbryn att höja sig konfunderat. Överlag verkar dock de allra flesta vara mestadels glada över att serien har fått se dagens ljus.

Även om den första säsongen av Obi-Wan Kenobi fick ett tydligt slut, så har de sex avsnitten känts aningen som en aptitretare. Många, inklusive Filmtopp, är därför nyfikna på om det kan dyka upp ytterligare avsnitt framöver.

Vi har försökt reda ut hur det ligger till...

När kommer Obi-Wan Kenobi säsong 2?

För alla som hade räknat med en andra säsong av Obi-Wan Kenobi kan det vara läge att göra sig beredd på dåliga nyheter. Mycket tyder nämligen på att serien är avslutad med sin första och enda säsong.

Projektet Obi-Wan Kenobi har från idéstadiet till marknadsföringen och lanseringen producerats som en miniserie. Om inget oväntat beslut fattas är det med andra ord inte alltför sannolikt att en säsong 2 skulle dyka upp. 

Att Obi-Wan Kenobi är skapad med en plan på endast en säsong har också bekräftats producenten och manusförfattaren Joby Harold – men han utesluter inte en fortsättning helt och hållet.

– Mitt fokus har varit på det här som en typ av miniserie, så jag har inte tänkt längre än så, har Harold sagt till Digital Spy.

Det är alltså inte ett blankt nej från Harolds sida, men det låter inte heller som att vi ska räkna med en fortsättning. Vi kan dock hålla tummarna för en positiv twist eller åtminstone hoppas på att de älskade karaktärerna från serien dyker upp i någon annan produktion kopplad till Star Wars ständigt expanderande universum.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL