Obi-Wan Kenobi har fått ett premiärdatum

Obi-Wan Kenobi har fått ett premiärdatum

  • Disney+
31 mars 2022 kl. 20:03

Ryktet om maj månad stämde

Serien om Obi-Wan Kenobi har nu officiellt fått sitt premiärdatum. Den kommer släppas i samband med 45-årsjubileumet av "A New Hope".

Uppdatering 2022-03-31: Obi-Wan Kenobi-serien har fått ett uppdaterat premiärdatum. Det blir en aningen längre väntan för oss med det nya datumet, men lyckligtvis inte mer än två dagar. Det nya premiärdatumet för serien är den 27 maj 2022.

Filmtopp skrev tidigare i veckan om en tweet, som berättade att Obi-Wan Kenobi skulle ha premiär i maj. Disney har nu officiellt meddelat att det blir så. Det blir dock inte på "Star Wars-dagen" den 4 maj som man kanske hade kunnat trott.

Serien kommer istället att släppas på Disney+ den 25 maj, vilket företaget meddelade under ett investeringsmöte i går. Serien kommer bestå av sex avsnitt och följer Obi-Wans liv under perioden mellan Episod III och Episod IV. 

Att det blir just den 25 maj har sin förklaring. Det var det datumet som Stjärnornas krig (1977) hade sin ursprungliga premiär, vilket i år kommer vara för 45 år sen. Serien blir således ett sätt att fira 45 år för franchisen.

Ewan McGregor kommer spela Obi-Wan Kenobi, precis som i prequel-trilogin, men även Joel Edgerton (Owen Lars) och Hayden Christensen (Anakin) återvänder. Avsnitten kommer släppas veckovis på Disney+.

LÄS MER:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL