Allt vi vet om Obi-Wan Kenobi-serien

Allt vi vet om Obi-Wan Kenobi-serien

  • Disney+
Uppdaterad 11 september 2022 kl. 08:09 | Publicerad 14 januari 2022 kl. 19:01

En storslagen duell väntar mellan Obi-Wan och Darth Vader

Miniserien är en spinoff av Star Wars filmserie med Obi-Wan Kenobi i centrum. Ännu har inget datum för premiär släppts men vi kan vänta oss 6 avsnitt att streama på Disney+ någon gång 2022.

Allt vi vet om Obi-Wan Kenobi-serien

Snart är det äntligen dags. Efter imponerande fantrailers och rykten daterade flera år tillbaka, ska serien om Obi-Wan Kenobi bli verklighet. Som om det inte vore nog, återvänder Ewan McGregor i rollen han gjort odödlig med Star Wars prquel-trilogi. Att med sådan värdighet axla en roll tidigare spelad av självaste Sir Alec Guinness, är mer än imponerande.

Serien kommer att landa på Disney+ som sedan en tid tillbaka har legat lågt med sina Star Wars-filmer för att istället producera serier, medan de planerar upp vilken riktning de nya filmerna ska ta. För de kommer flera – den saken är säker.

Vad handlar Obi-Wan-serien om?

Star Wara
Ewan McGregor som Obi-Wan. Foto: Disney.

Som vanligt är Disney sparsamma med detaljer inför ett släpp. Vad vi vet sedan tidigare är att serien kommer att skildra tiden mellan Episode III och Episode IV, alltså efter att Obi-Wan såg sin lärling vända sig till den mörka sidan och till Luke Skywalker sedan skulle möte honom på ökenplaneten Tatooine. Fans har länge spekulerat i vad som egentligen hände jedimästaren under dessa år, snart får vi äntligen svaret.

Det är också bekräftat att Obi-Wan Kenobi och Darth Vader kommer att mötas igen. Vid ett möte med Disney antydde Lucasfilms direktör Kathleen Kennedy att de två kommer att delta i ytterligare en duell innan det enligt kronologin är dags för deras sista möte i Stjärnornas krig (1977).

Skådespelarna som är klara för Obi-Wan-serien

Ewan McGregor står med som exekutiv producent, och repriserar sin roll som Obi-Wan Kenobi från Star Wars prequel-trilogi. Ett annat känt ansikte är Hayden Christensen, som vi återigen ser i rollen som Anakin Skywalker.

Andra skådespelare som är bekräftade är Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Moses Ingram, Sung Kang, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Simone Kessell, Benny Safdie och Marisé Álvarez.

Kommer Qui-Gon Jinn tillbaka?

Star Wars
Obi-Wan och Qui-Gon i "Det mörka hotet". Foto: Disney.

Ett stort frågetecknen, som fansen längtar efter att få släta ut, är om Obi-Wan Kenobis läromästare Qui-Gon Jinn kommer tillbaka i serien – antingen via tillbakablickar eller som en kraft-ande. Vi har tidigare sett honom kommunicera från de döda i TV-serien The Clone Wars och det är knappast något nytt fenomen bland andra jediriddare.

Detta skulle dock kräva att Liam Neeson hittar en lucka i sitt fullspäckade actionschema för att filma dessa scener. Det krävs också att han är intresserad. Samtidigt har den Oscarsbelönade skådespelaren tidigare sagt att han är stolt över sin insats som Qui-Gon. Men han har också sagt att inte kände till att en Obi-Wan Kenobi-serie var under utveckling… Troligt? Nja, knappast. Kanske döljer han något? Vi får hålla tummarna helt enkelt och se.

Kände till projektet länge

När bolaget officiellt tillkännagav Obi-Wan Kenobi-serien ska Ewan McGregor ha avslöjat att han känt till projektet sedan länge och sagt: "Det är en enorm lättnad, för i fyra år har jag behövt ljuga för folk om det".

Disney+ serie Star Wars: Obi-Wan Kenobi är skriven av Joby Harold och regisserad av Deborah Chow. Handlingen kommer utspela sig tio år efter händelserna i Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd (2005).

Obi-Wan Kenobi
Foto: Disney.

Då har Obi-Wan Kenobi-serien premiär

Obi-Wan Kenobi är planerad att släppas 2022 på Disney+ och kommer att bestå av sex avsnitt. Datumet för premiären var först satt till den 25 maj, men ändrades sedan till fredagen den 27 maj.

För er som har tillgång till Disney+, kan streama här ett filmklipp på en minut som tar med oss bakom kulisserna på inspelningen av Obi-Wan Kenobi

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL