MISSA INTE: Action och fantasy i nytt unikt kostymdrama på Disney+

MISSA INTE: Action och fantasy i nytt unikt kostymdrama på Disney+

  • Disney+
Ivar Sandberg
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 08:04 | Publicerad 29 mars 2024 kl. 10:03

Historiska mord och rån i nya "Renegade Nell"

Ett nytt brittiskt kostymdrama med en fantasy-twist intar Disney+. I dag är det premiär för "Renegade Nell" på streamingtjänsten.

"Renegade Nell" är Disney+ nya brittiska serie, skapad av Sally Wainwright som tidigare gjort serier som Happy Valley (2014–2023) och Gentleman Jack (2019–2022).

Samtliga avsnitt av det actionspäckade kostymdramat med fantasyinslag finns att streama på Disney+ från och med i dag, den 29 mars.

MISSA INTE: Action och fantasy i nytt unikt kostymdrama på Disney+
Foto: Disney+

En spännande ny actionserie med superkrafter

Den nya actionfyllda serien utspelar sig år 1705 då den kvinnliga landsvägsrånaren Nell Jackson (Louisa Harland) är på flykt från lagen med sina två systrar efter hon blir ditsatt för ett mord hon inte begått. Hon träffar den magiska alven Billy Blind (Nick Mohammed) som ger henne superkrafter. Nell kan plötsligt stoppa kulor med bara händerna och är otroligt stark. De lär sig att jarlen av Poynton (Adrain Lester) har planerat en magisk komplott mot drottningen av England och det står nu i Nells händer att stoppa honom och rentvå sitt namn.

Övriga skådespelare i serien utöver Harland (Derry Girls), Mohammed (Ted Lasso) och Lester (Day After Tomorrow) inkluderar Frank Dillane (Fear the Walking Dead) som Charles Devereux, Alice Kremelberg (Orange is the New Black) som Sofia Wilmot, Pip Torrens (Succession) som Lord Blancheford, Joely Richardson (Nip/Tuck) som Lady Eularia Moggerhanger, och Craig Parkinson (Grace) som Sam Jackson.

M.J. Delaney (Ted Lasso), Ben Taylor (Sex Education), och Amanda Brotchie (Gentlemen Jack) regisserar serien.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Disney+ i april 2024

Ivar Sandberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL