Hayden Christensen försvarar dialogen i Star Wars-filmerna

Hayden Christensen försvarar dialogen i Star Wars-filmerna

  • Disney+
25 maj 2022 kl. 13:05

"Ibland förlorar personer insikten"

Snart är Hayden Christensen aktuell med den efterlängtade Obi-Wan Kenobi-serien där han återvänder som Darth Vader. I en intervju inför serien försvarar Christensen dialogen i de äldre filmerna.

Sedan han presenterade sig för fansen i den andra delen i Star Wars-filmens prequel-trilogi Klonerna anfaller 2002 har Hayden Christensens roll som Anakin Skywalker kritiserats. Medan vissa anser själva skådespeleriet vara dåligt, kritiserar andra dialogen i manuset, i synnerhet Christensens repliker. I en intervju med The Guardian svarar han på kritiken mot de äldre filmerna:

Christensen förklarar:

George Lucas skapade en sådan unik värld där allt är så specifikt, allt ifrån hur karaktärerna ser ut och på sättet de pratar. Och jag känner att ibland så förlorar personer insikten av det och förväntar sig att karaktärerna ska prata som vi pratar – och det är inte vad det de var ute efter.

Foto: Walt Disney. Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller (2002).
Star Wars: Episod II – Klonerna anfaller (2002). Foto: Disney.

Oavsett vad folk tycker om Christensens porträtt av Anakin så har han valt att komma tillbaka till Star Wars-universumet med sin roll som Darth Vader i den kommande Obi-Wan Kenobi-serien som snart släpps på Disney+

Han förklarar för The Guardian att det var en självklarhet för honom att göra comeback och att han genast blev exalterad när han fick frågan om att komma tillbaka efter så många år.

"Obi-Wan Kenobi" släpps den 27 maj.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL