Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney gör serie om Darth Maul

Disney gör serie om Darth Maul

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 januari 2022

Disney fortsätter att satsa på sina berömda biroller

Disney fortsätter att utforska sina biroller i deras största filmserier. Näst på tur att få en Star Wars-serie uppges vara Darth Maul som presenterade sig för biopubliken med "Det mörka hotet" 1999.

Med serier om Star Wars-karaktären Boba Fett och en rad biroller i Marvel-universumet har Disney hittat sin nya formel. En populär sidokaraktär många vill se få sin egen serie, ser nu äntligen ut att få det. Enligt Giant Freakin Robot planerar filmjätten för en serie om Darth Maul

Den tystlåtna lakejen som vi såg göra upp med Obi-Wan Kenobi och Qui-Gon Jin i George Lucas Det mörka hotet (1999) anses vara en av filmens största behållningar. Vi fick också se honom dyka upp för en cameo i Solo: A Star Wars Story (2018), båda gångerna spelad av Ray Park. Än så länge finns det inga detaljer kring handlingen, men i Solo vet vi att Darth Maul är ledare för en kriminell organisation. Kanske är det där man kommer att utspela serien. Sett till att Park spelade karaktären så pass nyligen förväntar vi oss att få se honom reprisera rollen i serien.

Snart kommer också serien om Obi-Wan Kenobi, jedin som i Det mörka hotet klyver Darth Maul på mitten efter att han avrättat Qui-Gon Jin. I den gör han upp med sin gamla elev Anakin som gått över till mörka sidan. 

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL