Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Emma Caulfield kommenterar Dottie-teorierna i WandaVision

Emma Caulfield kommenterar "Dottie"-teorierna i WandaVision

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 januari 2021

Många är nyfikna på vem Dottie egentligen är.

"WandaVision" är världens mest populära TV-serie just nu. Varje vecka släpps ett nytt avsnitt på Disney+ och nätet överflödar med teorier om den mystiska serien. Framförallt är det många som undrar om det finns mer bakom karaktären Dottie än vad som möter ögat.

TV-serien WandaVision är startskottet på Marvels fjärde fas. Ett modigt val sett till hur annorlunda serien är jämfört med allt annat som har producerat i det älskade serietidningsuniversumet.

De inledande avsnitten av WandaVision är nämligen gjorda som populära sitcoms från 50-, 60- och 70-talet, i gammaldags kvadratisk bild och med pålagda skratt. Dessutom är det första avsnittet helt i svartvitt, inspelad framför en riktig publik.

Än så länge har vi fått se fyra avsnitt och nu står det klart för oss att världen i samhället Westview håller på att rasa samman. Vad är det egentligen som händer? Varför håller superhjältarna Wanda Maximoff och Vision på med slapstick-humor? Varför verkar ingen minnas någonting som här hänt i MCU-filmerna? Frågorna är många och svaren få.

En annan fråga som har fått fansen att gå vilda på Reddit är karaktären Dottie, stadens okrönta bidrottning som styr med järnhand. Trots att Dottie i princip bara var med i andra avsnittet är det många som misstänker att hon är en nyckel i den stora gåtan kallad WandaVision. Vem är hon? Alltså, vem är hon egentligen? Håller vi på att presenteras inför en av Marvels många kända hjältar eller skurkar?

Teorierna är många och avsnitten är fullsmockade med ledtrådar.

Emma Caulfield som Dottie
Emma Caulfield som Dottie. Foto: Disney+.

I en intervju med Filmtopp retar Emma Caulfield, som spelar Dottie, oss flitigt om karaktärens sanna natur:

– Jag älskar alla teorier om vem Dottie är, de är så intressanta. Jag kan inte säga om ni har rätt eller fel så fortsätt med era teorier medan jag äter popcorn och läser dem. Jag förväntar mig inte att ni kommer att få några svar förrän ni ser fler avsnitt, för det är bara så det fungerar med Marvel.

– Jag fortsätter att vara med i serien, jag är fortfarande en kvinna och jag har fortfarande fantastiska kläder. Jag ser fortfarande ganska cool ut, jag är fortfarande ganska grym. Så mycket kan jag problemfritt avslöja utan att riskera att bli tjärad och fjädrad. Jag kan inte berätta någonting om henne, absolut ingenting, men du kan förvänta dig att Dottie blir superrolig att följa.

Men även för Emma har det hela hållits hemligt så länge det bara går. När hon väl fick manuset fick hon mest bara sin dialog, utan någon information om vad serien handlade om.

– Jag fick ta en del beslut efter hur jag trodde att serien skulle bli. Det var först när vi läste igenom dialogen tillsammans inför inspelningen som bitarna började falla på plats. Vi fick också i läxa att att kolla på gamla sitcoms för att få en större förståelse för den specifika typen av serier under den specifika tidseran.

Hela intervjun med Emma Caulfield hittar du här. Där svarar hon bland annat på frågan om vilken superhjälte hon skulle offra om det var det enda sättet att rädda världen på.

NÄSTA ARTIKEL