Disney spikar datum för Toy Story 5 och The Mandalorian & Grogu-filmen

Disney spikar datum för Toy Story 5 och The Mandalorian & Grogu-filmen

  • Disney+
Ivar Sandberg
06 april 2024 kl. 11:04

Nya Toy Story, Mandalorian och mer!

Disney har gett ut datum för flera av sina kommande. Inom en nära framtid kan vi bereda oss på nya äventyr med Woody och Buzz Lightyear i nya "Toy Story 5 ", såväl som Din Djarin och Grogu (också känd som "Baby Yoda") i Mandalorians första långfilm, "The Mandalorian & Grogu".

Disney har annonserat utgivningsdatum till flera av deras kommande filmer, och det är stora titlar med premiärdatum under 2026 som har presenterats. Bland höjdpunkterna hittar vi Toy Story 5 och Star Wars-filmen The Mandalorian & Grogu. Även live-action-versionen av Moana har fått ett nytt premiärdatum.

Disneys storfilmer med premiär 2026

Toy Story 4
"Toy Story 4". Foto: Walt Disney Studios.

Toy Story 5

Toy Story kommer att återvända fyra år efter spin-offen Lightyear (2022) och sju år efter Toy Story 4 (2019). Toy Story 5 har premiär 19 juni 2026. Det är bekräftat att Tom Hanks och Tim Allen kommer att återuppta sina roller som Woody och Buzz, så trots att Woody lämnade resten av leksakerna i slutet av Toy Story 4 så ser det ut som att de mest troligen återförenas.

The Mandalorian (säsong 3)
Foto: Disney+

The Mandalorian & Grogu

The Mandalorian & Grogu kommer att släppas på bio den 22 maj 2026. Jon Favreau som skapade serien är tillbaka för att regissera filmen, som är en direkt uppföljare till serien. Det är även samma skådespelare som återvänder, så du behöver inte vara orolig att Pedro Pascal skulle bytas ut. Det här blir första gången på 7 år som en Star Wars-film släpps på bio. Den senaste var Star Wars: Rise of Skywalker (2019).

Väldigt lite är sagt om filmens story utöver att den kommer följa huvudrollerna från serien, Mandalorian och Grogu.

LÄSTIPS: Disneys största floppar på 2020-talet

Andra filmer och datum

Det finns även vissa andra filmer som fått datum nu. Live-action-versionen av Moana (2026) ska nu släppas den 10 juli 2026. I filmen återkommer Dwayne "The Rock" Johnson som demiguden Maui. Tidigare var det sagt att filmen skulle släppas 2025, men premiären har alltså blivit uppskjuten. Enligt The Hollywood Reporter tycks detta beslut vara för att ge mer utrymme för Moana 2 som ska släppas nu i november.

En kommande film som vi får se redan 2025 är den nya installationen i den ikoniska Tron-franschisen, Tron: Ares, som ska släppas den 10 oktober 2025. Filmen är en uppföljare till de två tidigare tron filmerna Tron (1982) och Tron: Legacy (2010). Jared Leto kommer att spela huvudrollen i filmen.

Filmtopp håller dig uppdaterad om de senaste Disney-nyheterna!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL